Deal News Online

undefined

Η βορειότερη διαμαρτυρία για το κλίμα

Στεκούμενη σε ένα κομμάτι πάγου στη μέση του Αρκτικού Ωκεανού, η 18χρονη Βρετανίδα Mya-Rose Craig πραγματοποίησε την πιο βόρεια κλιματική διαμαρτυρία στον κόσμο.

 

Η καθιστική της διαμαρτυρία έλαβε χώρα στην άκρη του Αρκτικού πάγου, ακριβώς βόρεια του Σβάλμπαρντ, στη Νορβηγία, σε γεωγραφικό πλάτος 82,2 μοιρών. Η νεαρή Βρετανίδα ακτιβίστρια, γνωστή ως "birdgirl", λόγω του ενδιαφέροντος της για την ορνιθολογία και το περιβάλλον,ταξίδεψε στην Αρκτική σε μια αποστολή της Greenpeace με σκοπό την τεκμηρίωση του αντίκτυπου της κλιματικής κρίσης και την εξέταση τηςθαλάσσιας ζωής στην περιοχή.

 

Η μοναχική διαμαρτυρία της έγινε στα πλαίσια του παγκόσμιου κινήματος «Fridays For Future», που ξεκίνησε η Greta Thunberg το 2018. Η Μία-Ρόουζ Κρεγκ ανέβηκε πάνω σε ένα σπασμένο κομμάτι πάγου που επέπλεε στην θάλασσα, διαμαρτυρόμενη για την στάση των κυβερνήσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Greenpeace που μίλησε στο αμερικανικό CNN, η Κρεγκ πέρασε πέντε ολόκληρες ώρες πάνω στο πάγο. Το ταξίδιμε το πλοίο της οικολογικής οργάνωσης, το Arctic Sunrise, ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου από τη Νορβηγία, και συμπίπτει με την σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Βιοποικιλότητα.

 

«Είμαι εδώ, επειδή θέλω να δω με τα μάτια μου τι διακυβεύεται και τι κινδυνεύει στον Αρκτικό Ωκεανό, τον κρίσιμο αυτό προστάτη του πλανήτη», δηλώνει η Κρεγκ σε ανακοίνωσή της. «Σήμερα, εγώ και οι ακτιβιστές των Παρασκευών για το Κλίμα (σ.σ που συμμετείχαν πέρυσι στις μαθητικές εκδηλώσεις) αγωνιζόμαστε για την άμεση δράση απέναντι στην κλιματική κατάρρευση».

 

«Είμαι εδώ για να ζητήσω από τους ηγέτες μας να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ωκεάνια καταφύγια, προστατεύοντας αυτό το σημαντικό αλλά εύθραυστο μέρος. Προλαβαίνουμε να στραφούμε προς έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και ήπιες μορφές ενέργειας. Και η στιγμή για να το κάνουμε είναι τώρα», πρόσθεσε.

 

Σε σχέση με το ταξίδι της η Κρεγκ έγραψε: «Μου πήρε εβδομάδες να ταξιδέψω οδικώς (σ.σ ως τη Νορβηγία) και με πλοίο στον αρκτικό Κύκλο, για να γίνω μάρτυρας του Ελάχιστου Πάγου στη Θάλασσα: του χαμηλότερου επιπέδου στο τέλος του καλοκαιριού. Σήμερα πήρα μέρος στην βορειότερη διαμαρτυρία νέων που έγινε ποτέ [...] για να ζητήσω από όλους τους νέους ανθρώπους του κόσμου, να απαιτήσουν από τους ηγέτες μας να αναλάβουν δράση».


World Business

Exxon Mobil: Τρίτο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών

Exxon Mobil: Τρίτο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών

Ζημιές για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο ανακοίνωσε σήμερα η Exxon Mobil Corp. καθώς η πανδημία συνεχίζει...

Αθλητικά

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κρίσεων αποφάσισε...

Τουρισμός

ACI Europe: Κίνδυνος πτώχευσης 200 αεροδρομίων στην Ευρώπη

ACI Europe: Κίνδυνος πτώχευσης 200 αεροδρομίων στην Ευρώπη

Η ένωση αεροδρομίων ACI Europe προειδοποίησε ότι λόγω της πανδημίας Covid-19, εκτιμάται ότι 193 αεροδρόμια αντιμετωπίζουν κίνδυνο χρεοκοπίας τους επόμενους...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.