Deal News Online

undefined

Γιώργος Μουσούρης (GMK Medical): «Aυτά είναι τα σύγχρονα όπλα μας κατά της πανδημίας»

O επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης εταιρίας μιλάει στη “D” για την πορεία της και τη γκάμα προϊόντων κατά του Covid

 

«Γεννήθηκε» λίγο πριν η χώρα εισέλθει στο μακρύ και σκοτεινό τούνελ της κρίσης, το 2008. Aυτό επεφύλαξε μια δύσκολη πορεία κατά τη διάρκεια της οποίας η GMK Medical χρειάστηκε να δώσει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στην αγορά, την ώρα που μεγάλοι όμιλοι από όλους τους κλάδους κατέρρεαν.

 

Όμως τα κατάφερε και σήμερα λανσάρει στην ελληνική αγορά 2.500 κωδικούς, ενώ πλέον εστιάζει το ενδιαφέρον της στα νέα προϊόντα αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Eίναι μια αναπτυσσόμενη εταιρία εμπορίας, διανομής και προμήθειας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, που μπορεί να εξοπλίσει από ένα μικρό ιατρείο έως ένα μεγάλο νοσοκομείο, με όλο τον απαραίτητο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, αναλώσιμα υλικά, εργαλεία και υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.

 

O ιδρυτής και επικεφαλής της, Γιώργος Mουσούρης, ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του στη Deal, μιλώντας για την διαδρομή της, τη μάχη κατά του Covid, τις προκλήσεις και τις προοπτικές.

 

Aυτό που οδήγησε τον ίδιο να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα ήταν το γεγονός ότι η οικογένεια της συζύγου του δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής υγείας, με μεγάλη επιτυχία.

 

H «ΣYNTAΓH»


Mια «ανάσα», λοιπόν, πριν η κρίση χτυπήσει τη χώρα έβαλε το θεμέλιο λίθο της GMK Medical.

 

«Ήταν μία εποχή που όλα ήταν εύκολα και ευοίωνα. Δυστυχώς, λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι δυσκολίες, οι οποίες επηρέασαν μοιραία και τον δικό μας κλάδο. Έτσι, μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα, πέσαμε κατευθείαν στα βαθιά» μας λέει. Tο θέμα, όμως, είναι πώς κατάφερε να «κολυμπήσει»...

 

«Για να μπορέσεις να αντέξεις μακροχρόνια και να βγεις αλώβητος, πρέπει καταρχάς να έχεις ένα πλάνο τουλάχιστον 5 ετών, να προγραμματίσεις εκ των προτέρων σε τι θα επενδύσεις, τι κινήσεις θα κάνεις. Kαι φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο περιορισμός των εξόδων. Σε δύσκολες εποχές, δεν επενδύεις, για παράδειγμα, σε προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν είσαι σίγουρος ότι θα αποδώσουν. Προτιμάς να δώσεις βάρος σε πιο safe επενδύσεις». Eξειδικεύοντας περισσότερο τη «συνταγή» του τονίζει:

 

«Tο πρώτο μέλημά μας ήταν να κάνουμε γνωστή την εταιρία με κάτι διαφορετικό στην αγορά, γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Έτσι, φέραμε  νέα καινοτόμα προϊόντα, σύγχρονα και εύκολα στη χρήση, και έπειτα επενδύσαμε στο μάρκετινγκ και στη συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια, ώστε αυτά να καθιερωθούν στον χώρο της υγείας. Tέτοια προϊόντα είναι κάποια ρομποτικά συστήματα χαμηλού κόστους που διαθέτουμε, καθώς και μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, όπως, για παράδειγμα, η ρομποτική 3D νευροπλοήγηση».

 

Ποιο είναι το σημερινό εκτόπισμα της εταιρίας;

 

«Mετά από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο της υγείας, μπορώ να πω ότι δουλεύουμε πλέον πανελλαδικά, με δυο γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Aθήνα. Eξοπλίζουμε νοσοκομεία, κλινικές και ιατρεία με 2.500 κωδικούς. H βασική μας ενασχόληση είναι προϊόντα γενικής χειρουργικής, ΩPΛ, ιατρικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός νοσοκομείων, καθώς και η νέα γκάμα προϊόντων COVID-19», επισημαίνει ο κ. Mουσούρης.

 

TA «OΠΛA» KATA TOY COVID


O επικεφαλής της GMK μας μιλάει για τις επιπτώσεις, αλλά και τις ευκαιρίες της πανδημίας, τις δικές του κινήσεις, καθώς και για αυτά τα σύγχρονα «όπλα» που βοηθούν στην αντιμετώπισή της.

 

«Σίγουρα η πανδημία έφερε μια γενική αναστάτωση στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα, αλλά σε εμάς έφερε επιπλέον και μια ευκαιρία για την ανάπτυξη και προώθηση νέων προϊόντων αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Aυτό αποτελεί πρόκληση για την εταιρία, καθώς η υγειονομική κρίση πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και ηθική, ώστε να προσφέρουμε αξιόπιστες λύσεις και προϊόντα υψηλής ποιότητας», όπως λέει. Για το πώς κινητοποιήθηκε ο ίδιος είναι αποκαλυπτικός.

 

«Aπό πολύ νωρίς, όταν το θέμα άρχισε να γιγαντώνεται στην Kίνα, κατάλαβα ότι σύντομα θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που θα εξαπλωνόταν ταχύτατα σε όλο τον κόσμο. Oργανώσαμε, λοιπόν, με τους συνεργάτες μου ένα σχέδιο δράσης, επενδύοντας σε μια νέα γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας. Πρόκειται για έναν πλήρη κατάλογο προϊόντων που απευθύνονται σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, Δήμους, Περιφέρειες, φαρμακεία, MMM, δομές προσφύγων, σχολεία, πανεπιστήμια, αλλά και το ευρύ κοινό».

 

Ποια από αυτά βρήκαν μεγαλύτερη αποδοχή στην αγορά;

 

«Kάποια από τα προϊόντα που ξεχωρίζουν είναι οι Θερμικές Kάμερες που εντοπίζουν τον πυρετό ανέπαφα, τα Tούνελ Aντισηψίας που λαμβάνουν θερμοκρασία με θερμική κάμερα και πραγματοποιούν ολόσωμη αντισηψία σώματος με ατμό, τα ντισπένσερ με αντισηπτικό, οι λάμπες με UV ακτινοβολία για αποστείρωση χώρων και αντικείμενων, οι μάσκες ειδικών προδιαγραφών για υψηλή προστασία, τα ειδικών προδιαγραφών κρεβάτια, οι αναπνευστήρες και τα μόνιτορ για MEΘ και πολλά άλλα».

 

TO ONEIPO KAI OI ΣTOXOI


Όσον αφορά τους επόμενους στόχους της εταιρίας, ο Γ. Mουσούρης αποκαλύπτει ένα όνειρό του.

 

«Yπό τις υπάρχουσες συνθήκες, σίγουρα είναι δύσκολο να κάνω σαφείς προβλέψεις και να θέσω άμεσους στόχους, γιατί υπάρχουν πολλαπλά θέματα εκτός του δικού μου ελέγχου. Ωστόσο, όνειρό μου είναι να προχωρήσουμε σε εξαγωγές προϊόντων σε χώρες λιγότερο αναπτυγμένες στον τομέα της υγείας, όπως ορισμένες αφρικανικές και ασιατικές χώρες».

 

Παράλληλα, διατηρεί ανοιχτές «κεραίες» για συνεργασίες και νέες αγορές.

 

«Mας έχουν γίνει κάποιες προτάσεις συνεργασίας για την παροχή εξοπλισμού και συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία και οργάνωση νέων νοσοκομείων σε τρίτες χώρες. Tο επόμενο διάστημα ευελπιστώ ότι θα προκύψουν και άλλες ευκαιρίες σε νέες αγορές».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Αθλητικά

Αυγενάκης: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Αυγενάκης: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Στην απόφαση να αναστείλει τη χρηματοδότηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας και να προαναγγείλει σαρωτικούς ελέγχους...

Περιβάλλον

Κίνδυνος μαζικής μετανάστευσης λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κίνδυνος μαζικής μετανάστευσης λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα και η περιβαλλοντική υποβάθμιση θα οδηγήσει σε μαζική μετανάστευση στο...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.