Τουρισμός

Handelsblatt: Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα Προτεινόμενο

Την Ελλάδα θεωρεί ως έναν από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, την ώρα που πολλοί προορισμοί στην Γερμανία κηρύσσονται ως μη ασφαλείς.

 

Η εφημερίδα γράφει: «Οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν δυνατές χωρίς περιορισμούς από τον Ιούνιο. Ο αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό αυξάνεται και πάλι από τις αρχές Ιουλίου, αλλά είναι πολύ χαμηλότερος σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές όπως η Τουρκία, η Ιταλία και η Ισπανία. Οι ταξιδιώτες πρέπει να εγγραφούν στο διαδίκτυο εκ των προτέρων, να λάβουν έναν κωδικό QR στο κινητό τους τηλέφωνο και γίνονται τυχαία τεστ για το Covid-19 κατά την άφιξη τους. Η Ελλάδα είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής προορισμός για την Tui, η οποία παρατείνει τα προγράμματά της μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Η κρατική αρχή πολιτικής προστασίας παρέχει πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με την κατάσταση των κρουσμάτων στις 74 περιφέρειες της χώρας.

 

Για ορισμένα τουριστικά hotspots όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ζακύνθο ισχύει το επίπεδο πορτοκαλί, που σημαίνει "αυξημένη επαγρύπνηση". Οι "πράσινες" περιοχές με λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού περιλαμβάνουν νησιά όπως την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τη Λευκάδα, την Άνδρο, την Τήνο και τη Μήλο, καθώς και τη δυτική ακτή της χερσονήσου της Πελοποννήσου, η οποία είναι δημοφιλής στους Γερμανούς. Πολλά ξενοδοχεία βασίζονται στα τεστ».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή