Deal News Online

undefined

Ξενοδόχοι: Χαμένο και το πρώτο 4μηνο του 2021

Το διοικητικό σχήμα της ΠΟΞ θα εκλεγεί μέχρι το βράδυ

 

Τo διοικητικό σχήμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), καλούνται να εκλέξουν οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων της χώρας οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη εν μέσω της δυσκολότερης χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό.

 

Τάσιος: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επέκταση των μέτρων στήριξης επιβίωσης του κλάδου

 

«Είναι μια "σεζόν Covid", όπως συνηθίζω να τη χαρακτηρίζω. Μια σεζόν κατά την οποία άνοιξαν με το ζόρι 627 ξενοδοχεία, ενώ 4.000 δεν άνοιξαν και δεν θα ανοίξουν καθόλου. Εκτιμούμε ότι τα λεγόμενα "συνεχούς λειτουργίας" δεν θα ξεπεράσουν τα 1.500 με 2.000 το επόμενο διάστημα. Έρχεται πολύς δύσκολος χειμώνας» ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επέκταση των μέτρων στήριξης επιβίωσης του κλάδου, αλλά και της κοινωνίας. Μην ξεχνάτε ότι 215.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι αυτοί οι οποίοι στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό και ότι από αυτούς δούλεψαν μόνο οι 100.000» επισήμανε.

 

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, ο κ. Τάσιος τόνισε ότι στην αρχή αυτής της θητείας κανείς δεν περίμενε τόσο τραγικές εξελίξεις. Ωστόσο, «η μεγάλη συμμετοχή σήμερα στις εκλογές και το γεγονός ότι ο κλάδος είναι ενωμένος, δείχνει ότι τα πήγαμε καλά. Το επόμενο στοίχημα είναι οι εργασιακές σχέσεις» είπε. «Δεκαοχτώ υποψηφιότητες, 140 εκλέκτορες πανελλαδικά, 52 ενώσεις, 6.500 επιχειρήσεις είναι εδώ και δίνουν το στίγμα για την επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.

 

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των συνόρων, σημείωσε πως ήταν μια σωστή επιλογή, γιατί έτσι η χώρα παρέμεινε στον ανταγωνισμό. Όπως συμπλήρωσε, από τους 600.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν σε τουρίστες, μόνο 1.780 ήταν θετικοί.

 

Βασιλικός: Η συνολική πληρότητα των ξενοδοχείων δεν άγγιξε το 25%

 

Για τη δυσκολότερη χρονιά που έχει περάσει ο τουρισμός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός. «Οι όποιες φρούδες ελπίδες υπήρχαν στην αρχή, δεν επαληθεύτηκαν. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε και να εφαρμόσουμε με σοβαρότητα πρωτόκολλα προκειμένου να αφήσουμε μια παρακαταθήκη, κάτι που μας δίνει ελπίδες για την επόμενη τουριστική σεζόν» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε, η συνολική πληρότητα των ξενοδοχείων δεν άγγιξε το 25%. Από το σύνολο των ξενοδοχείων άνοιξε μόνο το 60%, ενώ από τα συνεχούς λειτουργίας που άνοιξαν, 700 θα κλείσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο κ. Βασιλικός τόνισε επίσης ότι το πρώτο τετράμηνο του 2021 είναι ήδη χαμένο, όποιες και αν είναι οι συνθήκες. Η εικόνα για την επόμενη χρονιά θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει τον Μάιο, κι αυτό υπό προϋποθέσεις.

 

Ανοιχτά το 75% των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης

 

Με τα δεδομένα να αλλάζουν μέρα με τη μέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, εκτίμησε πως οι προβλέψεις δεν είναι εφικτές. «Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα ξενοδοχεία που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, όπως φαίνεται. Αυτή τη στιγμή, πάντως, είναι ανοιχτά και σε πλήρη λειρουργία ένα ποσοστό της τάξεως του 75% των ξενοδοχείων της πόλης» είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Πριν από την ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» , με συμμετοχή προέδρων κι αντιπροσώπων Ενώσεων Ξενοδόχων από ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσία του προέδρου του ΞΕΕ, Αλέξανδρου Βασιλικού. Στη συζήτηση αυμμετείχε μέσω skype ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος.

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης, το απερχόμενο Δ.Σ. βράβευσε για την πολυετή προσφορά τους στην ομοσπονδία, αξιόλογα στελέχη της με σημαντική συνεισφορά στο επιχειρείν και στον συνδικαλισμό των ξενοδόχων. Πρόκειται για τους Αριστοτέλη Θωμόπουλο από τη Θεσσαλονίκη, Σακελλάριο Σουλούνια από τη Ρόδο και Κωνσταντίνο Λεβέντη από τη Μαγνησία.

 

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένονται το βράδυ.


Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Αθλητικά

Αυγενάκης: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Αυγενάκης: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Στην απόφαση να αναστείλει τη χρηματοδότηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας και να προαναγγείλει σαρωτικούς ελέγχους...

Τεχνολογία

Ψηφιακός φόρος: Η Γαλλία χαιρετίζει την αλλαγή θέσης των ΗΠΑ

Ψηφιακός φόρος: Η Γαλλία χαιρετίζει την αλλαγή θέσης…

Το «άνοιγμα» των ΗΠΑ όσον αφορά το σχέδιο φορολόγησης των γιγάντων της ψηφιακής τεχνολογίας χαιρέτισε...

Περιβάλλον

Κίνδυνος μαζικής μετανάστευσης λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κίνδυνος μαζικής μετανάστευσης λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα και η περιβαλλοντική υποβάθμιση θα οδηγήσει σε μαζική μετανάστευση στο...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.