Τεχνολογία

VeriaTechLab: Διαδικτυακή εκδήλωση «Κυβερνοασφάλεια στην καθημερινότητά μας»

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το VeriaTechLab παρουσιάζουν μία ιδιαίτερα χρήσιμη διαδικτυακή συνάντηση για όλους, με αντικείμενο την «Κυβερνοασφάλεια στην καθημερινότητά μας».

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/10/2020 στις 19:00-20:00. με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. στο πλαίσιο της εκστρατείας #μένουμε ασφαλείς για τη μη περαιτέρω εξάπλωση του Coronavirus (COVID-19).

 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας κυβερνοασφάλειας και για αυτό θα ενημερώσει ο τέως Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης Κυβερνο-Εγκλήματος, κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου.

 

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι πολίτες, όλο και περισσότερο εξαρτόμαστε είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο από τις νέες τεχνολογίες ή τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Θέματα της καθημερινής μας ρουτίνας είναι πλέον οι τραπεζικές μας συναλλαγές, η αγορά και πώληση προϊόντων μέσω διαδικτύου, η διαδικτυακή συμπεριφορά των παιδιών μας, η συμμετοχή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι συναλλαγές μας ως πολιτών με την πύλη του δημοσίου.

 

Όλα αυτά τα θέματα καιτα πολλά και σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν, θα γίνει προσπάθεια να προσεγγιστούν στη συγκεκριμένη συνάντηση. Για τη διεξαγωγή θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή ZOOM. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν τη Δευτέρα το μεσημέρι πληροφορίες σύνδεσης στο email τους.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή