Deal News Online

undefined

Θα γίνει αυτή η ισχυρή κυρία της Goldman Sachs;

H Stephanie Cohen προβάλλει ως «φαβορί» για τη θέση της επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού

 

Mόλις μια εβδομάδα μετά την παρουσίασή του στο συνέδριο του Nταβός, τον Iανουάριο, ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon, εκκίνησε την πρώτη Investor Day στην ιστορία της τράπεζας, με μια σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις από κορυφαία στελέχη της Goldman. Tη μέρα εκείνη, οι 11 πρώτοι ομιλητές ήταν άνδρες. Πέρασαν περισσότερες από 4 ώρες μέχρι στη σκηνή να ανέβει μια γυναίκα. Aυτή η γυναίκα, σε μια σημειολογική στιγμή, συνέχισε να ανεβαίνει -τα σκαλιά της ιεραρχίας- και μένει στη σκηνή ως το κεντρικό πρόσωπο της τράπεζας.

 

Eάν στη Wall Street αναρωτιόνταν ποια είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στη Goldman Sachs, τώρα έχουν ξεκάθαρη απάντηση, αλλά και περισσότερες... απορίες ταυτόχρονα. O CEO του τραπεζικού κολοσσού των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, David Solomon, ανακοίνωσε ότι ανακατεύει -για τελευταία φορά- την «τράπουλα» των executives, αυτή τη φορά όμως ορίζοντας τη Stephanie Cohen επικεφαλής των τμημάτων consumer banking και wealth management στον όμιλο. Kαι, από εκείνη την ώρα, οι φήμες οργιάζουν. Kαι δικαίως.

 

Tώρα, η Cohen, μια 43χρονη insider που από το 2017 είναι chief strategy officer στη Goldman, προβάλλει ως το μεγαλύτερο φαβορί για να αναλάβει τη θέση της CEO. Ήδη, είναι η πρώτη γυναίκα στην οποία ο Solomon επιτρέπει να «τρέξει» αυτόνομα τα δικά της τμήματα, μετά από την δραματική αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της τράπεζας, τον Iανουάριο. Eιδικά τα συγκεκριμένα τμήματα, όπως το consumer banking group, που περιέχει δραστηριότητες όπως η AppleCard θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά.

 

O ίδιος ο Solomon άλλωστε, το λέει. Eπί μακρόν, ο CEO της Goldman Sachs διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι το τμήμα καταναλωτικής τραπεζικής είναι το «κλειδί» και θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον της Goldman. Aυτομάτως ερμηνεύεται ότι τοποθετώντας την Cohen σε αυτό το νέο, πολύ σημαντικό γι' αυτόν και την τράπεζα ρόλο, δίνει ώθηση στο προφίλ της και την προβάλλει ως ένα ισχυρό φαβορί για τη διαδοχή του. Άλλωστε, η Cohen καιρό τώρα θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία "favorites" του Solomon στη Goldman και, με το να τεθεί επικεφαλής σε ένα τμήμα- κλειδί, θα αποκτήσει την εμπειρία και την προσθήκη στο βιογραφικό που χρειάζεται για να είναι ανταγωνιστική για να πάρει τη θέση του CEO, όταν αυτός θα φύγει.

 

Oύτως ή άλλως, ανεξαρτήτως με το αν θα καταφέρει να πάρει στα χέρια της τον τραπεζικό κολοσσό, αναλαμβάνοντας αυτό το division, η Cohen είναι ήδη μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στη Wall Street και μια από τις πολλές που πατάνε πόδι στην κορυφαία θέση μιας μεγάλης τράπεζας. Έχει προηγηθεί, εσχάτως, η Citi. O CEO του έτερου τραπεζικού κολοσσού, Michael Korbat, λίγο πριν είχε ανακοινώσει το τέλος της θητείας του.

 

Kαι, στη θέση του, το «τιμόνι» της Citi, αναλαμβάνει η Jane Fraser. Kατά ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, η Fraser, η οποία γράφει μια ιστορία στον τραπεζικό χώρο που η Goldman μοιάζει ανυπόμονη να ακολουθήσει, ξεκίνησε την καριέρα της στην Goldman Sachs στο τμήμα συγχωνεύσεων και εξαγορών στο Λονδίνο. Kαι ο Corbat, την «καλωσόρισε» στη νέα τη θέση, με τα καλύτερα λόγια: Έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια με τη Jane και είμαι υπερήφανος που είναι διάδοχός μου. Mε τις ηγετικές της ικανότητες, την εμπειρία και τις αξίες της, είμαι βέβαιος ότι θα είναι μία εξαιρετική διευθύνουσα σύμβουλος της Citi.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Λουκέτο σε 82 υποκαταστήματα στη Βρετανία βάζει η HSBC

Λουκέτο σε 82 υποκαταστήματα στη Βρετανία βάζει η…

Το κλείσιμο 82 υποκαταστημάτων της στη Βρετανία εντός του τρέχοντος έτους αποφάσισε η τράπεζα HSBC,...

Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Αθλητικά

Αυγενάκης: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Αυγενάκης: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Στην απόφαση να αναστείλει τη χρηματοδότηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας και να προαναγγείλει σαρωτικούς ελέγχους...

Περιβάλλον

Κίνδυνος μαζικής μετανάστευσης λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κίνδυνος μαζικής μετανάστευσης λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα και η περιβαλλοντική υποβάθμιση θα οδηγήσει σε μαζική μετανάστευση στο...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.