Deal News Online

undefined

Dell Technologies: Επιτάχυνση ψηφιακού μετασχηματισμού λόγωCOVID-19

Η Dell Technologies δημοσίευσε την τρίτη μελέτη «Δείκτης Ψηφιακού Μετασχηματισμού» – Digital Transformation Index (DT Index) που δημοσιεύεται ανά διετία και περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις επιταχύνουν τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού εν μέσωτηςπανδημίας COVID-19, επιτυγχάνοντας μέσα σε λίγους μήνες αυτό που κανονικά θα απαιτούσε χρόνια.

 

Ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός εξέτασε 4.300 επιχειρηματικούς ηγέτες (από το επίπεδο C-suite μέχρι τα διευθυντικά στελέχη) σε εταιρείες μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους σε 18 χώρες, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς που δείχνει την κατάσταση του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν η στρατηγική τους στον τομέα της πληροφορικής, οι πρωτοβουλίες μετασχηματισμού του ανθρώπινου δυναμικού και η αντιληπτή απόδοση σε σχέση με ένα βασικό σύνολο ψηφιακών επιχειρηματικών χαρακτηριστικών.

 

Τα ευρήματα του DT Index 2020 υποδεικνύουν ότι οι επιχειρήσεις επιταχύνουν τα προγράμματα τεχνολογικού μετασχηματισμού ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Συγκεκριμένα η έρευνα διαπίστωσε ότι το 80% των επιχειρήσεων έχουν επιταχύνει ορισμένα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού φέτος, και το 79% επανεφευρίσκουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Σε σχέση με την πρώτη μελέτη DTIndexτο 2016 και την επόμενη το 2018, τα φετινά αποτελέσματα καταγράφουν την πρώτη αύξηση του αριθμού των Ψηφιακών Ηγετών –DigitalLeaders(κατηγορία που περιλαμβάνει τις πλέον ψηφιακά ώριμες επιχειρήσεις) στο 6%. Οι εταιρείες που υιοθετούν την τεχνολογία – DigitalAdopters(η δεύτερη πιο ψηφιακά ώριμη ομάδα) αυξήθηκε από 23% το 2018 σε 39% το 2020.

 

Καταγράφεται επίσης μια μικρή πτώση από το 2018 στον αριθμό των εταιρειών που υστερούν ψηφιακά –DigitalLaggars(της λιγότερο ψηφιακά ώριμης ομάδας) κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και μια απότομη πτώση στην προτελευταία ομάδα, όσων ακολουθούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό – DigitalFollowersκατά 17 ποσοστιαίες μονάδες. Οι επιχειρήσεις αυτές προοδεύουν, εισερχόμενες στις ομάδες τωνDigitalAdoptersκαι DigitalEvaluators, οι οποίες έχουν επεκταθεί αντίστοιχα.

 

«Μας δόθηκε μια πρόγευση του μέλλοντος, και οι επιχειρήσεις που επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους τώρα, θα είναι έτοιμες για την επιτυχία στην εποχή των big data που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας», αναφέρει ο Michael Dell, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dell Technologies.

 

Όσον αφορά τα κορυφαία 3 εμπόδια για την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού, σύμφωνα με τη μελέτη DT Index 2020, αφορούν την προστασία του απορρήτου των δεδομένων και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (από την 5ηθέση το 2016), την έλλειψη προϋπολογισμού και πόρων (#1 το 2016, #2 το 2018)και την αδυναμία εξαγωγής συμπερασμάτων από τα δεδομένα ή/και εξαιτίας υπερβολικού όγκου πληροφορίας (άλμα οκτώ θέσεων από το 2016). Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων (89%)αναγνωρίζουν ότι, ως αποτέλεσμα της διαταραχής του τρέχοντος έτους, χρειάζονται μια πιο ευέλικτη και επεκτάσιμη υποδομή πληροφορικής, για να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Οικορυφαίες τεχνολογικές επενδύσεις για τα επόμενα ένα έως τρία χρόνια θεωρούνται η κυβερνο-ασφάλεια, τα εργαλεία διαχείρισης δεδομένων, η υποδομή 5G, το λογισμικό προστασίας προσωπικών δεδομένων και τα περιβάλλοντα multi–cloud.

 

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των αναδυόμενων τεχνολογιών, το 82% των ερωτηθέντων οραματίζονται αυξημένη χρήση της Επαυξημένης Πραγματικότητας για να μάθουν πώς να εκτελούν ενέργειες ή να αντιμετωπίζουν ζητήματα, άμεσα. Το 85% προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και μοντέλα δεδομένων για την πρόβλεψη πιθανών διαταραχών, και το 78% προβλέπει ότι τεχνολογίες distributedledgers – όπως το Blockchain – θα καταστήσουν την οικονομία συμβάσεων έργου (Gigeconomy) πιο δίκαιη (αποκόπτοντας τα ενδιάμεσα μέρη).

 

Σημειώνεται πάντως ότι παρά τα ευρήματα αυτά, μόνο το 16% σχεδιάζουν να επενδύσουν σε Εικονική / Επαυξημένη Πραγματικότητα, μόλις το 32% προτίθενται να επενδύσουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και μόλις 15% σχεδιάζουν να επενδύσουν σε distributedledgersτεχνολογίες στα επόμενα ένα έως τρία χρόνια.


Media

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

Σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Σοκ έχει προκαλέσει στο αφρικανικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο ο θάνατος του πρώην διεθνούς μέσου...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.