Τουρισμός

Ανατολική Χαλκιδική: Press Trip προβολής στην Αυστρία

Ένα δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) προσέφερε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας προς δύο διακεκριμένους Αυστριακούς δημοσιογράφους με σκοπό την τουριστική προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η περιοχή και ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των Αυστριακών επισκεπτών, όπως ο φυσιολατρικός, ο θρησκευτικός, ο περιπατητικός και ο γαστρονομικός τουρισμός.

 

Το ταξίδι που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και τον Οργανισμό Προώθησης Ανατολικής Χαλκιδικής, από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου έδωσε την ευκαιρία στους Martin Gasser από την «Kleine Zeitung» και Stefan Steinkogler από την «Kronen Zeitung», οι οποίες είναι δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αυστρίας με περισσότερους από 1 εκατ. αναγνώστες έκαστη, να γνωρίσουν από κοντάτον «Αριστοτελικό Περίπατο», τη μυσταγωγία του Αγίου Όρους και τη μοναδική οινογαστρονομία της Ανατολικής Χαλκιδικής. Ανάλογη εκδήλωση είχε διοργανωθεί τον προηγούμενο Φεβρουάριο στη Βιέννη.

 

Κατά την πρώτη μέρα, οι δύο δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την κωμόπολη Μεγάλη Παναγία και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη φιλόξενη και εορταστική ατμόσφαιρα που συνοδεύει την παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου. Την επομένη, ξεναγήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, όπου θαύμασαν τους θρησκευτικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της, συμμετείχαν στη μοναστική ζωή γευματίζοντας στη Αγία Τράπεζα των μοναχών και επισκέφθηκαν το οινοποιείο της.

 

Ακολούθησε μια περιήγηση στα Αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη, ακολουθώντας τη διαδρομή του μεγάλου φιλοσόφου και των μαθητών του («Αριστοτελικός Περίπατος») σε ένα τοπίο με μοναδικές φυσικές εναλλαγές. Ακόμα, συμμετείχαν στη γαστρονομική ημερίδα «Mount Athos Area KOUZINA 2021», που πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό, ενώ τέλος επισκέφθηκαν τοπικό αποστακτήριο για να γευτούν τη μοναδική συνταγή του αγιορείτικου τσίπουρου.

 

Αναχωρώντας, οι δύο Αυστριακοί δημοσιογράφοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που έζησαν στην περιοχή και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την αναλυτική ενημέρωση που είχαν από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, Στυλιανό Βαλιάνο, και άλλα στελέχη τοπικών φορέων σχετικά με τις υφιστάμενες υποδομές, την πλούσια ιστορική κληρονομιά και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή