Αγορές

Αρνητικό το κλίμα στη Wall Street

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι επενδυτές ενόψει των προεδρικών εκλογών την επόμενη Τρίτη, ενώ εμφανίζονται προβληματισμένοι από τη βουτιά της οικονομικής δραστηριότητα λόγω των περιοριστικών μέτρων στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, με το κλίμα στη Wall Street να διαμορφώνεται αρνητικό.

 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 184,97 μονάδες (-0,69%) στις 26.474,14 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 27,11 μονάδες (-0,82%) στις 3.283,00 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 167,67 μονάδες (-1,50%) στις 11.017,92 μονάδες.

 

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones επτά κινούνται με θετικό πρόσημο και 23 αρνητικό. Εξ αυτών, τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Chevron με κέρδη 0,76% στα 69,32 δολ. και ακολουθούν η Intel με κέρδη 0,68% στα 44,41 δολ. και η IBM στα 109,65 δολ. με άνοδο 0,68%.

 

Στον αντίποδα οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Apple (-5,06%), η Dow (-1,95%) και η Amgen (-1,43%).

 

Μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης, ο βιομηχανικός Dow Jones είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 5,9% για την εβδομάδα, εμφανίζοντας τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο. Ο ευρύτερος S&P 500, με συνολικές απώλειες 4,5% μέχρι την Πέμπτη, εμφανίζει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούνιο.

 

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν παράλληλα τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα με τον κλάδο της τεχνολογίας να ξεχωρίζει μετά τις ανακοινώσεις των Facebook Inc., Apple Inc., Amazon.com Inc. και της μητρικής της Google, Alphabet Inc. χθες το βράδυ. Οι τεχνολογικοί κολοσσοί εμφάνισαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, με τις πωλήσεις τους να σημειώνουν ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο.

 

Αν και σε επίπεδο κερδών και πωλήσεων οι κολοσσοί της τεχνολογίας κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι προβλέψεις τους για το μέλλον ήταν πολύ πιο επιφυλακτικές, αντανακλώντας την ανησυχία για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην συμπεριφορά των καταναλωτών.

 

Από τον κλάδο της ενέργειας τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά, με την Chevron Corp. να ανακοινώνει ζημιές για το γ'  τρίμηνο από κέρδη ένα χρόνο νωρίτερα. Ο ενεργειακός κολοσσός κατάφερε πάντως να εμφανίσει κέρδη σε προσαρμοσμένη βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Ζημιές για το γ'  τρίμηνο ανακοίνωσε και η Exxon Mobil Corp. ενώ τα έσοδα κατρακύλησαν σχεδόν 30%. Ο αμερικανικός κολοσσός συμπλήρωσε τρία διαδοχικά ζημιογόνα τρίμηνα καθώς η πανδημία έχει πλήξει καίρια τη ζήτηση.

 

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 0,9% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι δαπάνες ενισχύθηκαν 1,4%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της MarketWatch έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% στο εισόδημα και 1,1% στις δαπάνες.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή