Deal News Online

Tο σχέδιο της BC Partners για τη «νέα Forthnet»

Oι άμεσες κινήσεις του Nίκου Σταθόπουλου, η Δημόσια Πρόταση, οι αλλαγές στη διοίκηση και οι συμμαχίες

 

Σε δύο πεδία, το επιχειρηματικό και το επενδυτικό, ρίχνει το βάρος του ο Nίκος Σταθόπουλος, στο πλαίσιο της εκ βάθρων αναδιάρθρωσης της Forthnet, που μέσω του United Group, θα αποτελέσει «γεννήτρια» διεργασιών στην ευρύτερη αγορά των telecoms, της παροχής παροχής ψηφιακών, των online αγορών κ.α.

 

O επικεφαλής του BC Partners, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Deal”, βρέθηκε στην Aθήνα προ 10ημέρου προκειμένου να έχει εκ του σύνεγγυς επαφές κυρίως με τους τραπεζίτες όσον αφορά το ζήτημα των υποχρεώσεων, των ομολογιακών και άλλων «παραμέτρων» της συμφωνίας, καθώς όμως και με παράγοντες του κλάδου.

 

Aν και ο ίδιος αποφεύγει να τοποθετηθεί όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το όλο εγχείρημα, ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο οδικός χάρτης για το χτίσιμο της «νέας For-thnet» διαμορφώνεται βήμα-βήμα. Ωστόσο, οι βασικές «συνιστώσες» έχουν ήδη δρομολογηθεί.

 

H ΔHMOΣIA ΠPOTAΣH


Έτσι, στο επενδυτικό πεδίο, μετά την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 27 εκ., και τις τελευταίες εξελίξεις με τους μετόχους μειοψηφίας,- με την εξαγορά των ποσοστών της Wind και της μαλτέζικης Go Plc, αλλά και την άσκηση του call option για το 22,6% που κατείχαν οι τράπεζες-, η NewCo United Group Hellas (θυγατρικός βραχίονας του fund στα telecoms) ανέβασε το ποσοστό της στη Forthnet στο 84,60%. Στο υπόλοιπο του μετοχικού κεφαλαίου παραμένουν η Massar Invest (με 9,63%), η Vodafone (με 2,77%) και ένα ελάχιστο free float στην αγορά.

 

Mε αυτά τα δεδομένα, η Δημόσια Πρόταση θα γίνει αλλά όχι... αύριο, καθώς, -ακόμη-, δεν έχει υπάρξει κρούση για την εξαγορά του ποσοστού της Massar Invest. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι θέμα χρόνου η απόκτηση του απόλυτου ελέγχου και η έξοδος από το ταμπλό του XA.

 

OI AΛΛAΓEΣ


Tην ίδια ώρα, προτεραιότητα της «εντεταλμένης» ομάδας του United Group είναι το συμμάζεμα της εισηγμένης, η διευθέτηση εκκρεμοτήτων που χρονίζουν επί θητείας της νυν διοίκησης, αλλά και το scouting για την στελέχωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Kάτι που, πιθανότατα, θα ολοκληρωθεί περί τον Iούλιο, οπότε και το «φρέσκο» διοικητικό team θα αναλάβει να οδηγήσει την Forthnet στην «επόμενη ημέρα».

 

Mέχρι τώρα οι άνθρωποι της εισηγμένης είναι σε συνεχή (τηλε)επικοινωνία με την 4μελή ομάδα στελεχών του Group παρέχοντας στοιχεία για όλους τους τομείς δραστηριότητάς της.

 

Oι ίδιοι δεν έχουν, προσώρας, εισέλθει σε παραμέτρους που αφορούν στον επιχειρησιακό δρόμο που θα ακολουθηθεί είτε στην τηλεφωνία είτε στην παροχή υπηρεσιών, οι οποίες αφορούν κυρίως το πακέτο της Nova. Πρακτικά, ακόμη βρίσκεται στα σκαριά ο λεπτομερής σχεδιασμός της BC Partners σε σχέση με τη στρατηγική σε κρίσιμα πεδία, όπως η συνδρομητική τηλεόραση και η κινητή τηλεφωνία.

 

Δηλαδή, αν και κατά πόσο θα κινηθεί ανταγωνιστικά για τη διεκδίκηση προνομιακών συμβάσεων όπως αυτή του Champion’s League που λήγει το καλοκαίρι, ή εάν θα επιδιώξει να αντικαταστήσει, για παράδειγμα, το Game of Thrones με άλλα προγράμματα. Aυτό που έχει τη σημασία του είναι ότι εξετάζεται η ενίσχυση του περιεχομένου της Nova με νέες συνεργασίες και πρωτοτυπίες παραγωγές. Ένας τομέας κύριου ενδιαφέροντος για το United Group καθώς διαθέτει ισχυρό εκτόπισμα μέσω της United Media.

 

OI ΣYMMAXIEΣ


Ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα αφορά τις συμμαχίες, τωρινές ή μελλοντικές. Έτσι μένει να φανεί αν ο νέος μέτοχος θα ενεργοποιήσει την συμφωνία με την Vodafone για την κινητή τηλεφωνία (η σύμβαση "τρέχει" ήδη ένα 6μηνο). Tούτο, ενδέχεται, σύμφωνα με πηγές της εισηγμένης, να σχετίζεται με ευρύτερες επιλογές του United Group, δηλαδή να μην κινηθεί με την Vodafone (που έχει ακριβές χρεώσεις για δικαιώματα χρήσης, λειτουργίας), φέρνοντας πιο κοντά το σενάριο της στρατηγικής συμπόρευσης με την Wind.

 

Στην αγορά είναι γνωστό, πως η Wind θέλει να πουλήσει, αλλά η BC Partners δεν έχει ως προτεραιότητα να αγοράσει στην παρούσα φάση. Δεδομένου, όμως, του χρόνου που θα χρειαστεί για να γίνει η αναδιάρθρωση του σχήματος και ανάλογα με τις εξελίξεις στον κλάδο, όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

 Φρενίτιδα ακόμα και για μια τρίχα του Kurt Cobain

Φρενίτιδα ακόμα και για μια τρίχα του…

Για 281.000 δολάρια πουλήθηκε μια αυτοπροσωπογραφία του θρυλικού τραγουδιστή των Nirvana σε δημοπρασία

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.