Deal News Online

undefined

Υπερκαλύφθηκε 13 φορές η έκδοση ομολόγου SURE από την Κομισιόν Προτεινόμενο

Πρόκειται για την τρίτη έκδοση ομολόγων του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο του προγράμματος

 

Πάνω από 13 φορές υπερκαλύφθηκε το κοινωνικό ομόλογο ύψους 8,5 δισ. ευρώ στην έκδοση του οποίου προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του μέσου EU SURE για να συμβάλει στην προστασία των θέσεων εργασίας και στη διατήρηση των ατόμων στην εργασία τους.


 

Πρόκειται για την τρίτη έκδοση ομολόγων του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο του προγράμματος. Η έκδοση συνίστατο σε μία μόνο δόση, η οποία πρέπει να αποπληρωθεί τον Νοέμβριο του 2035.Ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τη διοίκηση, δήλωσε τα εξής: «Είναι η τρίτη φορά που η Επιτροπή απευθύνεται στις αγορές για να δανειστεί στο πλαίσιο του SURE και η τρίτη φορά που λαμβάνουμε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης και στήριξη από τους επενδυτές. Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα και το 2021, τόσο στο πλαίσιο του SURE, όσο και στο πλαίσιο του NextGenerationEU, δανειζόμενοι τα κεφάλαια και επαναχρησιμοποιώντας τα για μια καλύτερη Ευρώπη.»

 

Το 15ετές κοινωνικό ομόλογο έλαβε εξαιρετικά θετική ανταπόκριση από τις κεφαλαιαγορές, καθώς προσέλκυσε το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής βιβλίο εντολών για κάθε έκδοση αναφοράς μίας δόσης και μετατράπηκε στη μεγαλύτερη 15ετή συμφωνία από υπερεθνικό εκδότη μέχρι σήμερα.

 

Η επιτυχία της συμφωνίας καταδεικνύει την ευρεία στήριξη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στο πρόγραμμα EU SURE.Το ομόλογο τιμολογήθηκε με αρνητική απόδοση, της τάξης του -0,102 %. Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη μέλη αποπληρώνουν 100 ευρώ για κάθε 102 ευρώ που λαμβάνουν. Συνεπώς, το πλεονέκτημα που προκύπτει από αυτό το αρνητικό επιτόκιο μετακυλίεται απευθείας στα κράτη μέλη που λαμβάνουν τα δάνεια υπό μορφή συνακόλουθων δανειοδοτικών πράξεων.

 

Οι τράπεζες που στήριξαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την εν λόγω πράξη («συνδιαχειριστές έκδοσης»/«joint bookrunners») ήταν οι Citigroup, HSBC, J.P. Morgan, LBBW και Société Générale.Μετά την εκταμίευση των εσόδων από την έκδοση του εν λόγω ομολόγου, 15 κράτη μέλη της ΕΕ θα έχουν λάβει 40 δισ. ευρώ από τρεις πράξεις στο διάστημα από το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου έως το τέλος Νοεμβρίου.Η Επιτροπή θα προχωρήσει σε περαιτέρω εκδόσεις ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος EU SURE το 2021, έως το ανώτατο διαθέσιμο όριο των 100 δισ. ευρώ.Το 2021, η Επιτροπή αναμένεται επίσης να δρομολογήσει τον δανεισμό στο πλαίσιο του NextGenerationEU, του προσωρινού μέσου ανάκαμψης με προϋπολογισμό 750 δισ. ευρώ, ώστε να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας πιο πράσινης, πιο ψηφιακής και πιο ανθεκτικής Ευρώπης.


Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Φιλοποίμην Φίνο

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Φιλοποίμην Φίνο

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα σπάνιο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, μια εκπομπή του 1977 που προβλήθηκε εκτάκτωςμε αφορμή τον...

Αθλητικά

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση...

Περιβάλλον

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής…

H χώρα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος...

Τουρισμός

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη Versonix, μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού, αφιερωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.