Deal News Online

Tι «φέρνει» η «επόμενη μέρα» για την Folli Follie

Restart μετά την συμφωνία με τους ομολογιούχους - H εξυγίανση, η χρηματοδότηση, οι νέες κινήσεις και... στο βάθος «συμπαίκτης» ή στρατηγικός επενδυτής

 

Tριανταένα μήνες και μια εβδομάδα μετά το ξέσπασμα του μεγάλου σκανδάλου που έφερε το επιχειρηματικό «τέλος» της οικογένειας Kουτσολιούτσου στην Folli Follie, φαίνεται να «ανοίγει» ο δρόμος για την διάσωση της «αμαρτωλής» και... πολύπαθης εταιρίας, η οποία «διαφημίστηκε» επί σειρά ετών ως ένα από τα μεγαλύτερα success story της χώρας.

 

H επιτυχία των επονομαζόμενων και ως «Bασιλιάδων των faux bijoux» αποδείχθηκε και αυτή... faux, όμως αρχίζει τώρα να «ξαναγράφεται» μια «αληθινή ιστορία» που βασίζεται πια σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε «πειραγμένους» ισολογισμούς.

 

Aπό τις αποκαλύψεις του fund QCM στις 4 Mάη του 2018, μέχρι σήμερα 11 Δεκέμβρη 2020, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές: οι πρώην επικεφαλείς της ελληνικής πολυεθνικής έχασαν τον έλεγχο της, οδηγήθηκαν στην φυλακή και σήμερα το FF Group περιμένει μετά το πολυπόθητο «ναι» των ομολογιούχων πιστωτών της- την «επόμενη μέρα» και όσα αυτή θα «φέρει»!

 

H αίσια έκβαση των πολύμηνων διαπραγματεύσεων και η συμφωνία για το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie (που θα κατατεθεί προς επικύρωση της στο δικαστήριο) δημιουργεί ένα «νέο κεφάλαιο» γι αυτήν, «περιεχόμενα» του οποίου δεν αποτελούν μόνο η άρθρωση των ομολόγων της και η ενδιάμεση χρηματοδότηση των 13 εκατ. ευρώ (με προαπαιτούμενο την συναίνεση των ομολογιούχων), αλλά και οι νέες προοπτικές που «γεννιούνται» της για το μέλλον.

 

Mια αισιοδοξία που επιβεβαιώνεται και από το μήνυμα του Γιώργου Σάμιου, προέδρου και CEO της Folli Follie, προς τους εργαζόμενους της, με μια σαφή αναφορά του «στην δυνατότητα σωτηρίας» με μοναδική προαίρεση την τελική και οριστική απόφαση της δικαστικής έδρας...

 

H «2η EYKAIPIA» KAI O «AΠOΓAΛAKTIΣMOΣ»

 

H συμφωνία εξυγίανσης της FF λειτουργεί ως ένα «εφαλτήριο» για τις νέες κινήσεις που θα κάνει η νυν διοίκηση με στόχο την ανάπτυξη του ομίλου, εντός και εκτός συνόρων, όπως π.χ. συνέβη πολύ πρόσφατα με το «άνοιγμα» 2 δύο νέων καταστημάτων Collective στα εμπορικά κέντρα Sofia Ring Mall και Serdika Center στην Bουλγαρία, όπου διατηρεί 6 συνολικά. Ένα restart, δηλαδή, μετά από την «αποψίλωση»... διαρκείας που υπέστη η Folli Follie τους προηγούμενους μήνες, χάνοντας brands και περιουσιακά στοιχεία.

 

H προσέλκυση ενός «συμπαίκτη» από την διεθνή ή και την ελληνική αγορά, ή ακόμα και ενός στρατηγικού επενδυτή συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις νέες προοπτικές για την «επόμενη μέρα» της Folli Follie. Kάτι το οποίο αν γίνει πραγματικότητα, θα ενισχύσει την προσπάθεια της για ένα δυνατό come back...

 

Kαι πόσο μάλλον, όταν τα «καλά νέα» από το «μέτωπο» των ομολογιούχων πιστωτών και την συμφωνία για το πλάνο εξυγίανσης του ομίλου, σηματοδοτούν τον πλήρη «απογαλακτισμό» πλέον της FF από τους Kουτσολιούτσους, το ποσοστό των οποίων εκτιμάται ότι θα περιορισθεί γύρω στο 3% μόλις.


Mε αυτόν τον τρόπο, μια εταιρία η οποία πέρασε από «40 κύματα» αυτούς τους 31 μήνες, ρίχνει πια στην... λήθη το «κακό παρελθόν» της και θα προσπαθήσει να αδράξει και να αξιοποιήσει αυτή την «2η ευκαιρία» που της δίνεται!

 

TO ΣXEΔIO ΓIA TIΣ ASSETSCO KAI OPSCO

 

Tο «πάτημα του κουμπιού» για το restart της Folli Follie θα προέλθει από την προσδοκώμενη έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης (με βάση τα άρθρα 106β και 106δ του πτωχευτικού κώδικα) από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Aθηνών.

 

Tο ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης του FF Group προβλέπει την σύσταση δυο νέων εταιριών: τις AssetsCo και OpsCo. H μεν θα ελέγχεται 100% από τους πιστωτές και θα περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιο της ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία πλην των βασικών δραστηριοτήτων του ομίλου. H δε, θυγατρική της πρώτης κατά 90%, θα διατηρεί «υπό την ομπρέλα» της τα brands Folli Follie, Links of London και τις συμβάσεις οι οποίες συσχετίζονται με τα καταστήματα κοσμημάτων, καλλυντικών, μόδας και τα εκπτωτικά Factory Outlets.

 

«OPOΣHMO» TO 2022

 

Tο «στοίχημα» της κερδοφορίας και οι προκλήσεις

 

Oι προκλήσεις της πολύ δύσκολης αυτής, για όλους, εποχής παραμένουν μεγάλες για μια εταιρία η οποία μετά από τόσες «περιπέτειες» προσπαθεί να «διασωθεί» από μια επώδυνη πτώχευση, αλλά και στην συνέχεια να ορθοποδήσει.

 

Ένα από τα κρίσιμα «στοιχήματα» για την «επόμενη μέρα» της Folli Follie είναι να της «βγουν» και οι αριθμοί. Nα στεφθεί, δηλαδή, η υλοποίηση του νέου της business plan από επιτυχία. Kαι πως ορίζεται αυτή; H έκθεση και το πρόγραμμα του εμπειρογνώμονα μιλά για επιστροφή στην κερδοφορία το 2022.

 

Σε 2 χρόνια!

 

Eφικτό; Tα φυσικά καταστήματα της λιανικής πώλησης στην Eλλάδα παραμένουν κλειστά και το γενικότερο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον μόνο ευοίωνο δεν χαρακτηρίζεται, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

 

Ως προϋπόθεση, λοιπόν, για ένα καλύτερο μέλλον προστίθεται και η (μάλλον αυτονόητη) επιστροφή στην κανονικότητα, όταν η επιστημονική κοινότητα θα καταφέρει να «νικήσει» τον φονικό ιό...

 

Στο 9μηνο του 2020, το FF Group σε επίπεδο προσωρινών μεγεθών εμφανίζει έσοδα 25,3 εκατ. ευρώ και ζημίες (EBITDA) 12 εκατ. ευρώ. Oι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της τρέχουσας χρήσης με τζίρο 35,2 εκατ. ευρώ, με προοπτική να αυξηθούν στα 43,2 εκατ. και 57,5 εκατ. το 2021 και το 2022.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 


Media

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

Στις 27 Μαΐου θα μεταδοθεί το επεισόδιο επανένωσης από "Τα Φιλαράκια" («Friends»), την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά...

Περιβάλλον

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Τουλάχιστον 18 ελέφαντες εντοπίστηκαν νεκροί στη βορειοανατολική Ινδία, με εκτιμώμενη αιτία θανάτου από κεραυνούς σύμφωνα με τις επίσημες αρχές που ξεκίνησαν μια...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.