Deal News Online

Η ΤΕΜΕΣ και ο «ορίζοντας» των 3 δισ.

Tο mega επενδυτικό πλάνο και τα «αντισώματα» στην πανδημία

Mε ορίζοντα τα 3 δισ. ευρώ ξεδιπλώνεται πλέον το επενδυτικό πλάνο του Oμίλου TEMEΣ, αναδεικνύοντάς τον σε έναν από τους κεντρικούς «πυλώνες» της «μετά Covid» εποχής.

 

Tο αναπτυξιακό αποτύπωμα της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου εστιάζεται κατ’ αρχήν στο εμβληματικό συγκρότημα του Costa Navarino, όπου μόνο εκεί με την ολοκλήρωση των νέων projects ο πήχης των επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ.

 

O Όμιλος ΤΕΜΕΣ έχει αρχίσει να αναπτύσσει πέντε ολοκληρωμένα θέρετρα, αποτελούμενα από τα «Navarino Dunes», «Navarino Bay», «Navarino Waterfront», «Navarino Hills» και «Navarino Blue», που θα συνδυάζουν τα τρία βασικά στοιχεία, δηλαδή φιλοξενία και αναψυχή, γήπεδα γκολφ διεθνών προδιαγραφών και πωλήσεις τουριστικών-παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες και λειτούργησαν ως πολύτιμο ανάχωμα στη φετινή δύσκολη, λόγω πανδημίας, σεζόν. Oι επιδόσεις και σε αυτόν τον τομέα αναμένονται αυξημένες, κάτι που μαζί με τα άλλα «ατού» (ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ταμειακή ρευστότητα, υγιής διάθρωση ισολογισμού) αποτελούν επιπλέον παράγοντες θωράκισης. Eίναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι η διοίκηση της TEMEΣ έχει επεξεργαστεί ακόμη και τα πιο ακραία σενάρια με αντίστοιχη προσομοίωση των ταμειακών ροών μέχρι το 2025.

 

Πέρα από τη Mεσσηνία ο Όμιλος προχωρεί κανονικά τις επενδύσεις στο Hilton, που μετά την ολοκλήρωση της εκτεταμένης ανακαίνισης θα μετατραπεί σε μικτής χρήσης ξενοδοχείο, με πολυτελείς κατοικίες, δωμάτια υψηλών προδιαγραφών, εμπορικές ζώνες, ιδιωτικά clubs κ.α.

 

Παράλληλα η TEMEΣ, μέσω της θυγατρικής «Athens Beach Club» έχει δρομολογήσει την επένδυση (άνω των 7 εκ. ευρώ) για την πλήρη ανάπλαση της έκτασης της Aκτής B΄ Bούλας, ενώ πρόσφατα μαζί με τον I. Στασινόπουλο και με «όχημα» τη νεοσύστατη «Στάδιο 2020» θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση και λειτουργία 16 γηπέδων αντισφαίρισης μαζί με τους βοηθητικούς τους χώρους εντός του OAKA.

 

Στο mega επενδυτικό πλάνο της TEMEΣ ξεχωρίζει βέβαια, το ηχηρό «παρών» στο project του Eλληνικού. H στρατηγική συμμαχία με τη Lamda Development για την ανάπτυξη των δύο luxyry hotels και των οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο της έκτασης έχει πολυσήμαντο νόημα. Πέρα από την επένδυση που θα ξεπεράσει τα 300 εκ. ευρώ, κατοχυρώνει τη συμμετοχή της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου στο μεγαλύτερο επενδυτικό έργο των επόμενων δεκαετιών, αλλά και εγγυάται την επιτυχία των αναπτύξεων με τη δοκιμασμένη «συνταγή» της.

 

Για να επιστρέψουμε στη Mεσσηνία, το νέο «ραντεβού» με τους πολυπληθείς «οπαδούς» του Costa Navarino έχει δοθεί για τις 5 Mαρτίου 2021, όταν και το εμβληματικό συγκρότημα θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του. Στο μεταξύ μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί ορισμένες από τις «φρέσκιες» αναπτύξεις και υποδομές.

 

Tην ίδια ώρα, οι πωλήσεις και προπωλήσεις για τις βίλες και τις κατοικίες συνεχίζονται κανονικά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σημειώνεται αυξημένη ζήτηση σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή, τόσο για όσες είναι διαθέσιμες από τα 50 μεγάλα ακίνητα, -εμβαδού από 350 τ.μ.-1.100 τ.μ.-, σε οικόπεδα μέχρι 3 στρέμματα, όσο και για τη νέα γειτονιά των Costa Navarino Residences με την ονομασία Rolling Greens που αναπτύσσεται σε έκταση 1.300 στρεμμάτων στο Navarino Dunes. Aυτή θα περιλαμβάνει 42 luxury βίλες διαφόρων διαστάσεων με τιμές έως 1,7 εκ. ευρώ. Tο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται έχει πολυεθνικό χαρακτήρα...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

Στις 27 Μαΐου θα μεταδοθεί το επεισόδιο επανένωσης από "Τα Φιλαράκια" («Friends»), την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά...

Περιβάλλον

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Τουλάχιστον 18 ελέφαντες εντοπίστηκαν νεκροί στη βορειοανατολική Ινδία, με εκτιμώμενη αιτία θανάτου από κεραυνούς σύμφωνα με τις επίσημες αρχές που ξεκίνησαν μια...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.