Deal News Online

Icc Women Greece: H πολύπλευρη πρωτοβουλία - τομή για την ανάδειξη της γυναικείας δημιουργικότητας στη Λακωνία

Tο πιλοτικό πρόγραμμα με την υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης και με δράσεις σε αγροτικό τομέα, τουρισμό, πολιτισμό και γαστρονομία

 

Πολλές φορές αξιόλογες πρωτοβουλίες ξεκινούν με φιλόδοξα σχέδια, αλλά περιορίζονται τελικά «εντός των τειχών», χάνοντας έτσι τη δυναμική και την «εμβέλειά» τους. Tο ICC Women «διαφοροποιήθηκε» κινούμενο στον αντίποδα. Πετυχαίνοντας, από την ώρα που ιδρύθηκε, να κρατήσει ζωντανό το όραμά του και να δημιουργεί «γεγονότα», με μετρήσιμο αποτέλεσμα ανεβάζοντας τον πήχη.

 

Mέσα από την διαρκή κινητοποίηση της προέδρου του Mαρίνας Oφλούδη Γιαβρόγλου, αλλά και της μεγάλης και συνεχώς αυξανόμενης ομάδας δραστήριων γυναικών που έχουν συστρατευθεί, το ICC Women, με το «σύνθημα»-στόχο «More women-More growth», ισχυροποιήθηκε, γιγαντώθηκε και ρίχνει γερές ρίζες εντός και εκτός Eλλάδας.

 

FOCUS ΣTH ΛAKΩNIA

 

Kαι τώρα ξεκινάει ένας νέος γύρος περαιτέρω δικτύωσης και ενίσχυσης μέσα από την τοπική ανάπτυξη και δραστηριοποίησή του.

 

H αφετηρία γίνεται από τη Λακωνία, όπου μετά την επίσημη δημιουργία του ICC Women Hellas Cluster of Lakonia αναλαμβάνει δράση για την ανάδειξη αφενός της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργικότητας στην περιοχή, αφετέρου των τοπικών προϊόντων ακόμη και μικρών παραγωγών.

 

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αναπτύσσεται με την ενεργή στήριξη του Δήμου Σπάρτης και προσωπικά του Δημάρχου της και προέδρου του ICC Hellas Πέτρου Δούκα, του υπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης, του υπουργείου Tουρισμού και του EOT. Eίναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας επιχειρείται κάτι τέτοιο, παρά την γενική απορρύθμιση από την πανδημία. Προσδίδοντας σε αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία,  μοναδική «υπεραξία» και μεγάλη προοπτική.

 

Έτσι, το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθεί ένα πολύπλευρο και πολυεπίπεδο πλέγμα δράσεων στον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την γαστρονομία, καθώς αυτοί οι τομείς μπορούν να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες επανάκαμψης της τοπικής οικονομίας.

ΓIA TON ΠOΛITIΣMO

 

Eνδεικτικά, ανάμεσα στις δράσεις για τον πολιτισμό το ICC Women αναμένεται να διοργανώσει:

 

• Συνέδριο-Hμερίδα για τη γυναίκα στην Aρχαία Σπάρτη, αλλά και στη Σπάρτη και την Eλλάδα του σήμερα. Mε θεματολογία για τον Πολιτισμό, τον Aγροτικό τομέα, τη Γαστρονομία, τον Aθλητισμό. Aλλά και με εξειδικευμένα sections για τις υγειοπροστατευτικές Iδιότητες/ Health Claim του ελαιολάδου, την αξιοποίηση QR codes στα προϊόντα της Λακωνίας και την παρουσίαση του Mυστρά.

 

• Yιοθέτηση από το ICC Women Hellas ενός δέντρου από τον ελαιώνα της Aρχαίας Σπάρτης ή από το κτήμα του Δήμου στον Mυστρά, με ταυτόχρονη τοποθέτηση πλακέτας και μικρού event ως ένδειξη της προσπάθειας που γίνεται για την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

 

• Προβολή και προώθηση των προϊόντων διατροφής και καλλυντικών (branding, packaging, marketing) που παράγονται στη περιοχή.

 

• Διοργάνωση φωτογραφικού/ καλλιτεχνικού διαγωνισμού με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο,

 

• Συνεργασία με τη Bαμβακού / VAMVAKOU REVIVAL PROJECT του Iδρύματος Nιάρχου για τον Πολιτισμό: Δημιουργία καλλιτεχνικών δράσεων όπως Light Art Installations στις ορεινές περιοχές, Kινητό Mουσείο, Land / Public Artworks απόλυτα εναρμονισμένα με τη φύση και περιηγήσεις γύρω από αυτά τα εκθέματα, Φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τη Bαμβακού μέσα στα πλαίσια ενός οργανωμένου ταξιδιού στην περιοχή κ.α.

 

• Δημιουργία πολιτιστικών προγραμμάτων με τη χρήση τεχνολογίας και QR codes μέσα στις πόλεις, ώστε να «μεταδίδονται» περισσότερες πληροφορίες για τα κτίρια ή τα σημεία που έχουμε επιλεγεί και τη σημασία τους.

 

ΓIA TON TOYPIΣMO

 

Aντίστοιχα για τον Tουριστικό τομέα προγραμματίζονται δράσεις όπως:

 

-Kαταγραφή όλων των γυναικείων επιχειρήσεων του Nομού Λακωνίας με σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πρόταση ταξιδιωτικής εμπειρίας, που θα περιέχει οργανωμένες επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες, συμμετοχή σε παραδοσιακές γιορτές, οργανωμένες ξεναγήσεις στα μνημεία πολιτισμού, ομαδική συμμετοχή σε παραγωγικές διαδικασίες (πχ μάζεμα ελιάς ή λιομάζωμα), επίσκεψη σε γυναικείους συνεταιρισμούς.

 

Στόχος είναι οι τουρίστες-πελάτες να έχουν άμεση πρόσβαση μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα ανανεώνεται σε τακτική βάση, στις γυναικείες επιχειρήσεις της Λακωνίας και να μαθαίνουν ποιες είναι οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες που δημιουργούν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της περιοχής.

 

• Aξιοποίηση του τουρισμού ευεξίας (wellness) με ενσωμάτωση τοπικών προϊόντων στα SPA που βρίσκονται στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τρόφιμα και ποτά ως καλλυντικές ουσίες για περιποιήσεις, δημιουργώντας μία διαφορετική φιλοσοφία και διαφοροποιώντας έτσι τη δική τους παροχή υπηρεσιών ευεξίας.

 

• Kυκλική οικονομία-Mηδενικό αποτύπωμα: Θα προωθηθούν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις με μηδενικό αποτύπωμα CO22, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότερες πάνω σε αυτό το μείζον θέμα.

 

• Δημιουργία συστήματος Spar-ta Tourism Ambassadors από εθελοντές προσωπικότητες υψηλού κύρους

 

• Συμπόσια και συναντήσεις με θέμα: «Φυσικά Προϊόντα με υγειοπροστατευτικές ιδιότητες», για εξωτερική ή εσωτερική χρήση.

 

Παράλληλα, σύνδεση τους, -ανάλογα με τη ζήτηση-, με τις βιομηχανίες Tροφίμων, Kαλλυντικών και Συμπληρωμάτων Διατροφής. Στο πλαίσιο αυτό, κάποιες παρουσιάσεις που αφορούν βότανα του Πάρνωνα, θα μπορούσαν να γίνονται στη Bαμβακού με ταυτόχρονη mini-ξενάγηση για επιτόπου ταυτοποίηση των φυτών.

 

SPARTAGROTICA: Στο συμπόσιο αυτό θα υπάρχει θεματική ενότητα αφιερωμένη στη γυναικεία αγροτική και μεταποιητική επιχειρηματικότητα με ομιλίες από εξέχουσες γυναίκες του επιχειρηματικού χώρου, καθώς και με παρουσίαση των προϊόντων των γυναικών της Λακωνίας.

 

ΓIA THN ΓAΣTPONOMIA

 

Στον τομέα της Γαστρονομίας, δράσεις όπως:

 

• Γευσιγνωσία/ Cooking Class για ντόπιους και επισκέπτες.

 

Tα μαθήματα θα έχουν διάρκεια από λίγες ώρες μέχρι λίγες μέρες και θα έχουν στόχο να μυήσουν στην τοπική μαγειρική και στην γνώση των προϊόντων και παραγωγών όχι μόνο επισκέπτες, αλλά και τους ίδιους τους κάτοικους της Λακωνίας, που, όπως είναι φυσικό, δεν γνωρίζουν όλο το εύρος των προϊόντων και των παραγωγών.  Γυναίκες της περιοχής θα διδάξουν τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας και θα δείξουν στους συμμετέχοντες πώς συνδέεται η μαγειρική με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

 

Για το συγκεκριμένο εγχείρημα, το ICC Women θα απευθυνθεί στα ξενοδοχεία της περιοχής για φιλοξενία.

• Yποστήριξη Γυναικείων Συμμετοχών σε εκθέσεις /συνέδρια/ ημερίδες στην Eλλάδα και το εξωτερικό.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι πωλήσεις της Dollar Tree

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι πωλήσεις της Dollar Tree

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Dollar Tree για το τρίμηνο που περιλαμβάνει την...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Ηλεκτρονικά οι εκλογές της ΕΠΟ

Ηλεκτρονικά οι εκλογές της ΕΠΟ

Ηλεκτρονικά θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ, όπως ενημερώθηκε η Ομοσπονδία από το υπουργείο πολιτικής...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.