Αθλητικά

Επιστολή ΔΟΕ στον Αυγενάκη για Αθλητική Χάρτα

Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, απέστειλε εκ μέρους του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Κριστόφ Ντε Κέπερ.

 

Μ ετην επιστολή αυτή υπενθυμίζεται η θέση της ΔΟΕ για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Χάρτας στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία προεδρεύει ο Έλληνας υφυπουργός.

 

Όπως υπενθυμίζεται στην επιστολή, η ΔΟΕ επικροτεί τη διαδικασία αναθεώρησης της Χάρτας, ένα ζήτημα που είχε συζητηθεί και στη συνάντηση του κ. Μπαχ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον περασμένο Ιούνιο.

 

"Η ΔΟΕ επικροτεί την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Χάρτας. Αισθανόμαστε πως αυτή η διαδικασία γίνεται στο κατάλληλο χρονικά σημείο, καθώς παρέχει μια σπουδαία ευκαιρία στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν στη νέα Χάρτα το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο, το οποίο αποτελεί τον πλέον αναγνωρίσιμο τρόπο του πώς οργανώνεται ο αθλητισμός στην Ευρώπη", αναφέρεται συγκεκριμένα.

 

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η υποστήριξη της Ελλάδας εντός του πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης θα είναι υψηλής σημασίας.


επιστροφή στην αρχή