Αγορές

Σε νέο ιστορικό υψηλό το Bitcoin

Συνεχίζει απτόητο το «ράλι»

 

Το bitcoin ξεπέρασε τις 40.000 δολάρια για να αναρριχηθεί σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο την Πέμπτη ωθώντας τη συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων, για πρώτη φορά, πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

 

Οι ειδικοί επενδυτικής στρατηγικής θεωρούν τη ζήτηση από πλευράς σπεκουλαδόρων μικροεπενδυτών, τυχοδιωκτικά quant funds, πλούσιων, αλλά και θεσμικών επενδυτών, ως τον βασικό παράγοντα για το άλμα του κρυπτονομίσματος.

 

Άνοδο 11% σήμερα

 

Το bitcoin έχει σημειώσει άνοδο 11% την Πέμπτη, στα $40.065, ενώ το τελευταίο 12μηνο έχει δει την αξία του να τετραπλασιάζεται, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg. Το τελευταίο αντιστοιχεί στα δύο τρία του συνόλου της αγοράς κρυπτονομισμάτων, με δεύτερο το Ether, με περίπου 13% της αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

 

Αναπόφευκτη η «βουτιά» στο εγγύς μέλλον

 

Τα ψηφιακά νομίσματα ενισχύονται εντός ενός πλαισίου εκτεταμένης δημοσιονομικής και νομισματικής τόνωσης, μολονότι πολλοί εκτιμούν ότι μια «βουτιά» τους στο εγγύς μέλλον είναι αναπόφευκτη, αμφισβητώντας ταυτόχρονα την φερεγγυότητα της συγκεκριμένης αγοράς. Οι υποστηρικτές του Bitcoin αντιτείνουν ότι αποτελεί "πυλώνα" έναντι της αποδυνάμωσης του δολαρίου και του πληθωριστικού κινδύνου, περίπου όπως ο χρυσός.

 

Ορισμένοι traders σημειώνουν ότι η πρόβλεψη της JPMorgan Chase για μια τιμή του Bitcoin η οποία θα φθάσει έως και τα 146.000 δολάρια ως πιθανή πηγή του ράλι, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι η ανανέωση των ρυθμιστικών κανόνων στις ΗΠΑ, που επιτρέπει τη χρήση λιγότερο ευμετάβλητων ψηφιακών νομισμάτων για την πραγματοποιήση πληρωμών, παίζει επίσης τον ρόλο της.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή