Deal News Online

Αύριο κληρώνει για το λιανεμπόριο – Τι θα γίνει με γυμνάσια και λύκεια

Κρίσιμη η αυριανή εισήγηση των ειδικών, καθώς κληρώνει για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ επί τάπητος θα τεθεί και η επιστροφή των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στα θρανία.

 

Το άνοιγμα της αγοράς από τη Δευτέρα, το πιθανότερο, θα γίνει με τις μεθόδους click in shop για την ένδυση, την υπόδηση και τα κοσμήματα, και με click away για όλους τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου, εκτός ίσως για τις περιοχές που έχουν τεθεί σε αυστηρή επιτήρηση καθώς υπάρχει φόβος για αύξηση των κρουσμάτων.

 

Παράλληλα, και όσον αφορά στα εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, όπου υπάρχει δυνατότητα παραλαβής εκτός θα είναι παραλαβή εκτός και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα θα έχουμε click in shop, δηλαδή, εντός του καταστήματος, πάντα βέβαια με τους περιορισμούς για τα άτομα βάσει τετραγωνικών ενώ θα υπάρχει αναρτημένη λίστα των ραντεβού τα οποία θα κλείνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά.

 

Την ίδια στιγμή, δύσκολα φαίνεται πως θα δοθεί θετική εισήγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια για την προσεχή εβδομάδα. Οι λοιμωξιολόγοι τα τελευταία 24ωρα αναφέρουν πως ένα μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι εφικτό, ωστόσο διαφωνούν στο να ανοίξει παράλληλα και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα της αγοράς αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει την αισιοδοξία του πως οι ειδικοί θα δώσουν το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν ξανά τα καταστήματα.

 

 

Ειδικό καθεστώς στις «κόκκινες» περιοχές

 

 

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στις δηλώσεις του, ανέφερε πως το click in shop, που προτείνεται για καταστήματα ενδύσεων και υποδημάτων, «επί του πρακτέου είναι το ίδιο με την αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ». Σημείωσε επίσης για το click away πως όσο λειτούργησε δεν έδειξε ιδιαίτερη επιβάρυνση της πανδημίας.

 

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως είπε ότι είναι πολύ πιθανό στις «κόκκινες» περιοχές να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς.

 

«Δε μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας».

 

 

Τα σενάρια για τα γυμνάσια και τα λύκεια

 

 

Με όλες τις ενδείξεις πλέον να δείχνουν πως πάμε για μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου, το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια. Χθες, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνιζε πως δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συζήτηση με την ειδική επιτροπή για το άνοιγμά τους. Χθες στην συνέντευξη Τύπου ήταν και η ίδια επιφυλακτική όσον αφορά το άνοιγμα της Γ Λυκείου ανεξαρτήτως των άλλων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες ως προς αυτή την πιθανότητα.

 

«Η Γ' Λυκείου μας προβληματίζει γι' αυτό έχουμε προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, τον περιορισμό της εξεταστέας ύλης. Από κει και πέρα, υπάρχουν σαφείς δυσκολίες στην απομόνωση της Γ' Λυκείου. Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στη Γ' λυκείου διδάσκουν και στην Α' και Β' λυκείου, διαφορετικό ωράριο με την εξ αποστάσεως και τη δια ζώσης εκπαίδευση. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Η μεμονωμένη λειτουργία θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Στην επιτροπή των ειδικών είναι πάντοτε πάρα πολύ δεκτικοί σε ζητήματα πρακτικής φύσεως. Θέλουν να μάθουν αν είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα» εξήγησε η κυρία Κεραμέως.


Media

CBS Sports: Εξασφάλισε τα δικαιώματα της Serie A στις ΗΠΑ

CBS Sports: Εξασφάλισε τα δικαιώματα της Serie A…

Η CBS Sports εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Serie A...

Τεχνολογία

Amazon: Πιλοτική εφαρμογή βιομετρικής πληρωμής με το χέρι

Amazon: Πιλοτική εφαρμογή βιομετρικής πληρωμής με το χέρι

Η Amazon, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, έχει ξεκινήσει την πιλοτική εφαρμογή μιας πρωτοποριακής μεθόδου ανέπαφης πληρωμής, που...

Περιβάλλον

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes διοργανώνει την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Ανακύκλωση...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.