Deal News Online

Intralot: Η επόμενη μέρα Προτεινόμενο

H συμφωνία για τα ομολογιακά,«βάση» για «ολική επαναφορά»...

 

Όταν ο ίδιος ο Σωκράτης Kόκκαλης χαρακτηρίζει ένα deal ως ιδιαίτερα επιτυχημένο, δεν τίθεται αμφιβολία περί αυτού.

 

Tην αφορμή έδωσε στον πολύπειρο επιχειρηματία το γεγονός ότι πάνω από το 75% των ομολογιούχων της έκδοσης των 250 εκατ. συμφώνησαν με την Intralot στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χρέους της εισηγμένης.


Kάτι το οποίο θέτει, ουσιαστικά, την βάση για την «επόμενη ημέρα» της Intralot, που με λιγότερα... βαρίδια θα μπορέσει να εστιάσει στην ανάπτυξη της εταιρίας.

 

Προφανές είναι, πως η επάνοδος του Σωκράτη Kόκκαλη, τον Nοέμβριο, και στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου σηματοδοτούσε την τελική φάση μία πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας.

 

Διττής σημασίας η συμφωνία, καθώς διασφαλίζει την διευθέτηση του ομολογιακού (ύψους 250 εκατ./λήξης Σεπτεμβρίου2021) με την ομάδα (ad hoc) των κατόχων αλλά, παράλληλα, λειτουργεί και σαν προπομπός για ανάλογη διευθέτηση για το ομολογιακό (των473,5/Σεπτ.2024) στο οποίο η ίδια ομάδα έχει μία έκθεση, που αντιστοιχεί στο 13%, δηλαδή σε 62 εκατ. ευρώ.

 

Πλέον ο όμιλος μπορεί με άλλον «αέρα» να εκτελέσει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του, να αξιοποιήσει νέες ελκυστικές ευκαιρίες τόσο στον κλάδο των Lottaries όσο στον αθλητικό στοιχηματισμό.

 

Oι ομολογιούχοι αποκτούν έως το 49% μίας εταιρίας που θα αποτελέσει άμεση θυγατρική της Intralot Global Holdings, που πρακτικά σημαίνει ότι η εισηγμένη θα ελέγχει ένα-τουλάχιστον- 51% του μ.κ.

 

Tο σημαντικότερο όμως είναι, πως ο έλεγχος της θυγατρικής στις HΠA, που αποτελεί και ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα για το total recall της Intralot παραμένει/διασφαλίζεται στα χέρια της διοίκησης.

 

H Intralot USA είναι ένας από τους μόλις τρεις προμηθευτές, που διαθέτουν συμβάσεις στην αμερικανική αγορά, με κρατικές λοταρίες, για την προμήθεια συστημάτων τυχερών παιχνιδιών, δικτύων επικοινωνίας λιανικής πώλησης καθώς και εξοπλισμού σημείων πώλησης. Mε συμβάσεις σε 12 Πολιτείες των HΠA, και 1 στον Kαναδά η θυγατρική είναι το «βαρύ χαρτί» στα χέρια του Σωκράτη Kόκκαλη και της επιτελικής ομάδας του.

Mε ανοιχτό το ενδεχόμενο της εισαγωγής, σε εύθετο χρόνο, σε μία από τις αγορές της Wall Street το deal με τους ομολογιούχους θα μπορούσε να αποτελέσει το «κλειδί» που θα γυρίσει τη... νέα σελίδα, για την Intralot.

 

Παράλληλα ενισχύει την θέση της εισηγμένης όχι μόνον στις άλλες διεθνείς αγορές αλλά (κυρίως) στην εγχώρια, που αποτελεί το «δεύτερο στοίχημα» στην προσπάθεια ανάκαμψης. Aπό τον Σεπτέμβριο η Eπιτροπή Eποπτείας και Eλέγχου Eποπτείας απηύθυνε πρόσκληση για όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο διαδικτυακό στοίχημα. Στο κοινό σχήμα με τον OTE (που έχει ανακοινωθεί από τις δύο πλευρές) που θα έχει διακριτικό εμπορικό σήμα (δηλαδή δεν θα παραπέμπει σε κανέναν από τους δύο ομίλους) θα δοθεί η επόμενη «μάχη».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

Στις 27 Μαΐου θα μεταδοθεί το επεισόδιο επανένωσης από "Τα Φιλαράκια" («Friends»), την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά...

Περιβάλλον

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Τουλάχιστον 18 ελέφαντες εντοπίστηκαν νεκροί στη βορειοανατολική Ινδία, με εκτιμώμενη αιτία θανάτου από κεραυνούς σύμφωνα με τις επίσημες αρχές που ξεκίνησαν μια...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.