Deal News Online

Στις 23/5 ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας με περιορισμό στις συμμετοχές

Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν τον ορισμό της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 23 Μαΐου 2021. Ο ορισμός έγινε στο πλαίσιο του προγραμματισμού των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για το τρέχον έτος υπό το πρίσμα της πανδημίας που συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο και λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα και σε στενή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους υγειονομικούς και κρατικούς φορείς.

 

«Η απόφαση για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου - και όχι ως είθισται μέσα στο τρίτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου - είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης μελέτης όλων των υγειονομικών δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώνονται καθημερινά, των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, που έχουν ήδη εξαγγελθεί για το 2021 και ελήφθη με γνώμονα και βασική προτεραιότητα, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας των συμμετεχόντων» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

 

Και καταλήγει: «Σε περίπτωση που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα, ακόμη και τότε δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 23 Μαΐου, κάτι που απευχόμαστε, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021 θα διεξαχθεί οριστικά στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, δύο μήνες πριν τη συνήθη ημερομηνία του Αυθεντικού Μαραθωνίου».

 

Παράλληλα, μετά την έγκριση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και την συνεργασία με την Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στη συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος κλειστού στίβου για το 2021.

 

Σύμφωνα με αυτό θα γίνουν δύο ημερίδες στις 7 και 19 Φεβρουαρίου, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. Στο σύνολο των διοργανώσεων θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία, καθώς και η ασφάλεια όλων όσοι θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις.

 

«Οι περιορισμοί που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, καθιστούν αναγκαίο τον περιορισμό των αθλητών και αθλητριών, που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις. Έτσι, προτεραιότητα θα δοθεί στους αθλητές - αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ στη συνέχεια ο αριθμός συμμετοχής θα συμπληρωθεί με αθλητές - αθλήτριες, που ανήκουν στις κατηγορίες επίλεκτων αθλητών της Ομοσπονδίας και σε περίπτωση ελεύθερων θέσεων με αθλητές - αθλήτριες σωματείων με τις καλύτερες επιδόσεις.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός στο προθερμαντήριο και την αίθουσα κλήσεως, από την ταυτόχρονη παρουσία πολλών αθλητών και αθλητριών - όπως προβλέπει το πρωτόκολλο- και παράλληλα στον αγωνιστικό χώρο ο αριθμός των ατόμων, να μην ξεπερνά τα 90 άτομα (αθλητές, κριτές, εθελοντές, προσωπικό σταδίου & εργατικό προσωπικό).

 

Οι προκηρύξεις των διοργανώσεων θα εκδοθούν έγκαιρα, προκειμένου να γίνουν γνωστές όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες. Για τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση απαιτείται αρνητικό rapid test. Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει για μία ακόμη φορά την ευχή και απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία, του χρόνου ο στίβος να έχει στη διάθεση του, το σπίτι του, το κλειστό της Παιανίας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν αξιοπρεπώς οι ανάγκες τόσο των πρωταθλητών μας, όσο και των αθλητών των σωματείων» αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ.


Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για αθλητισμό

Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για αθλητισμό

Την αναστολή σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου περιλαμβάνει η Κοινή...

Τεχνολογία

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και WIND για τους συνδρομητές της στους δήμους που επλήγησαν από τον...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.