Deal News Online

Vodafone: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ κατά του ψηφιακού αναλφαβητισμού

Μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε το Ίδρυμα Vodafone, προσδοκώντας στην επέκταση των ψηφιακών δεξιοτήτων και προγραμμάτων εκπαίδευσης του Ιδρύματος, μέσα από την χρηματοδότηση τοπικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και 13 ακόμη χώρες, που αναμένεται να ωφελήσει 16 εκατομμύρια μαθητές έως το 2025.

 

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα, τα οποία παρέχονται σε συνεργασία με φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΜΚΟ, θα δώσουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, με στόχο να καλύψουν εκατομμύρια μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άτομα που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, καθώς και ηλικιωμένους. Η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης.

 

«Η Vodafone είναι υπερήφανη που στηρίζει την κριτική ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και εκπαίδευσης στις κοινότητες που εξυπηρετούμε, μέσω της τεχνογνωσίας μας στη συνδεσιμότητα και την τεχνολογία», δήλωσε ο NickRead, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Vodafone. «Παραμένουμε δεσμευμένοι, σε έναν ολοένα και περισσότερο ψηφιακό κόσμο, να οικοδομήσουμε ψηφιακές κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς, όπου κανείς δεν θα υστερεί, κάτι που σήμερα είναι καίριο περισσότερο από ποτέ, καθώς η κοινωνία στοχεύει να ανοικοδομηθεί καλύτερα μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19», πρόσθεσε.

 

Η επένδυση των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα κατανεμηθεί κατά την επόμενη πενταετία. Μάλιστα, θα προστεθεί στις δωρεές εκτιμώμενου ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ σε είδος από τον Όμιλο Vodafone σε μια σειρά πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την COVID-19 και στην επένδυση 10 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα Vodafone στην φάση έκτακτης ανάγκης της απόκρισης στην COVID-19 το 2020.

 

Το Ίδρυμα Vodafone εργάζεται για να γεφυρώσει το χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων, επενδύοντας σε προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συνδυάζουν προσωπική κατάρτιση και ψηφιακές πλατφόρμες για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα προγράμματα που ξεχωρίζουν είναι το Generation Next (Ελλάδα, Αλβανία), DigiCraft (Ισπανία), Coding for Tomorrow (Γερμανία), School in a Box (Ρουμανία) και Online Masters (Ολλανδία).

 

Την ίδια στιγμή, το Ίδρυμα Vodafone καταβάλλει ροσπάθειες για να αυξήσει τις ψηφιακές ικανότητες για ανθρώπους άνω των 65 ετών, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της τάσης της απομόνωσης και της μοναξιάς που έχει επιδεινωθεί από τον εγκλεισμό και την κοινωνική αποστασίωση λόγω της COVID-19. Το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 65-74 ετών χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο κυμαίνεται από 13-36% στην Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και την Τσεχία. Το Ίδρυμα Vodafone θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα στις χώρες αυτές για να στηρίξει 880.000 ηλικιωμένους έως το 2025.

 

Ακόμα και πολλοί από όσους όμως έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν διαθέτουν τις ψηφιακές ικανότητες για να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η συνδεσιμότητα. Μέσω εργαστηρίων κατά πρόσωπο, ψηφιακής υποστήριξης και διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης, το Ίδρυμα Vodafone προσφέρει την ευκαιρία σε ηλικιωμένους να παραμένουν ενεργοί σε μια ολοένα και πιο ψηφιακή κοινωνία.


World Business

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο για περιστολή των αγορών ομολόγων

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο…

Η αμερικανική οικονομία δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να εμφανίζει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο» ώστε...

Media

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Το τραγούδι του Σουηδικού ποπ γκρουπ ABBA στον διαγωνισμό του 1974, το «Waterloo», αναδείχθηκε το καλύτερο τραγούδι του Top 50 του διαγωνισμού...

Secret Money

Tα εμβόλια, τα SOS  και το ΣτE

Tα εμβόλια, τα SOS και το ΣτE…

Kανείς δεν αμφιβάλλει ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την θωράκιση...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας...

Περιβάλλον

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην πορεία απολιγνιτοποίησης της χώρας αποτελεί η κατάθεση την Τετάρτη 5 Μαΐου της...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.