Deal News Online

Οικονομική ενίσχυση και εκσυγχρονισμός του ΔΙΚΕΠΑΖ

Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) ενισχύεται σημαντικά ως προς την υλικοτεχνική υποδομή του για να βελτιώσει τις συνθήκες ανταπόκρισης του σε έκτακτα περιστατικά και να προσφέρει ακόμα πιο σύγχρονες υπηρεσίες φροντίδας και νοσηλείας προς τα αδέσποτα ζώα, μετά την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Συγκεκριμένα, η σχετική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 76.000€, προβλέπει την προμήθεια ενός σύγχρονου κλιματιζόμενου ασθενοφόρου για τη μεταφορά των τραυματισμένων ζώων, καθώς και ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (γεννήτρια) που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των χειρουργείων και του εξοπλισμού του ΔΙΚΕΠΑΖ, ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας εκσυγχρονισμού που καταβάλει από το 2003 ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), ώστε να αντιπροσωπεύει σήμερα τον πιο αξιόπιστο δημόσιο φορέα στην νοσηλεία, φροντίδα και διαχείριση αδέσποτων ζώων. Άλλωστε, το ΔΙΚΕΠΑΖ αποτελεί υπηρεσία και οργανική μονάδα του ΠΕΣΥΔΑΠ, γύρω από τον οποίο «συσπειρώνονται» και οργανώνουν τις δράσεις και τις παρεμβάσεις τους 19 Δήμοι του Λεκανοπεδίου.

 

Το Κέντρο εκτείνεται σε μία έκταση 6 στρεμμάτων και διαθέτει πλήρη κτηνιατρικό εξοπλισμό, χώρους διαμονής, χώρους εκτόνωσης των ζώων, εγκαταστάσεις διοίκησης, αίθουσα ενημέρωσης του κοινού, ειδικά οχήματα περισυλλογής, ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ζώων καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, αποτεφρωτικό σύστημα και σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων. Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το ΔΙΚΕΠΑΖ, στη νοσηλεία των μέχρι τώρα 40.000 αδέσποτων ζώων, έχουν αναγνωριστεί όλα αυτά τα χρόνια τόσο από το κράτος, όσο και από τους φιλοζωικούς φορείς.

 

«Για εμάς είναι πολύ σημαντική κατάκτηση, αυτή η πρώτη επισημοποίηση της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Αττικής. Από την πλευρά μας την επιδιώκαμε χρόνια, και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης την επισημοποιεί με έναν τρόπο τόσο ενισχυτικό, για τις προσπάθειες μας στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.


Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για αθλητισμό

Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για αθλητισμό

Την αναστολή σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου περιλαμβάνει η Κοινή...

Τεχνολογία

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και WIND για τους συνδρομητές της στους δήμους που επλήγησαν από τον...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.