Deal News Online

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση να αναβληθούν ξανά, το κύριο ζήτημα που απασχολεί τις αθλητικές αρχές είναι αυτό του εμβολιασμού για την COVID-19 των συμμετεχόντων σε διεθνείς εκδηλώσεις.

 

Τη Δευτέρα, ο Denis Masseglia, πρόεδρος της Γαλλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέραν τουεμβολιασμού και ότι "διακυβεύονται οι Αγώνες". "Δεν είμαστε μόνοι", ανέφερε, εξηγώντας ότι "για να υποδεχθούν οι Ιάπωνες φίλοι μας αθλητές και διαπιστευμένα άτομα από όλο τον κόσμο, απαιτούνται ορισμένες προφυλάξεις".

 

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και δεν έχουν εμβολιαστεί, θα αντιμετωπίσουν «εξαιρετικά δύσκολες»συνθήκες, συμπλήρωσε ο Ντενίς Μασελιά. Συγκεκριμένα, ο Μασελιά, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, υπέθεσε για τους μη εμβολιασμένους αθλητές «μια μορφή καραντίνας, διάρκειας 15 ημερών» μόλις φτάσουν στην Ιαπωνία, «όπου θα πρέπει να κάνουν τεστ για την Covid-19 πρωί και βράδυ».

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν επίσημα πιο προσεκτική εν' όψει των Αγώνων του Τόκιο, που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Ενθαρρύνει μεν τον εμβολιασμό των αθλητών, αλλά λέει ότι δεν μπορεί να τον επιβάλει ως υποχρεωτικό.Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η ιαπωνική κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει την απαλλαγή από την καραντίνα για τους συμμετέχοντες στους Αγώνες, αλλά η κατάσταση αυτήενδεχομένως να αλλάξει αναλόγως των επιδημιολογικών εξελίξεων.

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι το μόνο γεγονός που βρίσκεται αντιμέτωπο με τα διλήμματα του εμβολιαμσού σε ένα διεθνές αθλητικό ημερολόγιο γεμάτο με προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, τα οποία όπως και οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνονταν πέρυσι, προγραμματίζονται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Δεν έχει όμως ούτε εκεί ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με τους εμβολιασμούς και υπάρχει έντονη αντιπαράθεση για το αν θα πρέπει να ακολουθηθεί το σχέδιο για αγώνες σε 12 χώρες.

 

"Είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί απόφαση", δήλωσε εκπρόσωπος της UEFA στο AFP, προσθέτοντας ότι το θέμα θα τεθεί υπό εξέταση σε σχέση με "το ιατρικό πρωτόκολλο του Euro".


Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για αθλητισμό

Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για αθλητισμό

Την αναστολή σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου περιλαμβάνει η Κοινή...

Τεχνολογία

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και WIND για τους συνδρομητές της στους δήμους που επλήγησαν από τον...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.