Deal News Online

Μπιλ Γκέιτς: «Άναυδος» από θεωρίες συνωμοσίας για «τσιπάκι»

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δηλώνει έκπληκτος από τον όγκο των «τρελών» και «σατανικών» θεωριών συνωμοσίας για το πρόσωπο του και το... περίφημο τσιπάκι που εξαπλώνονται στα social media κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19,δηλώνοντας χθες ότι θα ήθελε να διερευνήσει τι κρύβεται από πίσω τους.

 

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Γκέιτς είπε ότι τα εκατομμύρια των διαδικτυακών δημοσιεύσεων και των «τρελών θεωριών συνωμοσίας» για τον ίδιο και για τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες Anthony Fauci πιθανόν είχαν απήχηση εν μέρει λόγω του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο Δρ Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά σατανικές θεωρίες», δήλωσεο Γκέιτς, και πρόσθεσε: «Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση αυτό. Ελπίζω να ξεθυμάνει».

 

Ο δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, τουλάχιστον 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας συμπεριλαμβάνοντας στήριξη σε κάποιες εταιρίες παρασκευής εμβολίων, σε διαγνωστικές μεθόδους και σε πιθανές θεραπείες.

 

Απ' την στιγμή της παγκόσμιας εξάπλωσης της Covid πριν από έναν χρόνο, εκατομμύρια θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα αυτών που εργάζονται για την αντιμετώπισή του. Σε αυτές περιλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία προκειμένου να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους, ότι θέλουν να βγάλουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού, και ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισάγουν τσιπάκια ώστε να καταγράφουν τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος.

 

«Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Γκέιτς, και συνέχισε: «Πραγματικά θα πρέπει να εκπαιδευτούμε για αυτό την επόμενη χρονιά και να καταλάβουμε πώς αλλάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς θα έπρεπε να το είχαμε ελαχιστοποιήσει».

 

Ως προς τους έτερους "πρωταγωνιστές" των σχετικών θεωριών συνωμοσίας, τον Φάουτσι και τον επικεφαλή των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Φράνσις Κόλινς, ο Μπιλ Γκέιτς τους επαίνεσε, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους» και «υπέροχους ανθρώπους». Δήλωσε δε ότι ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του Προέδρου Μπάϊντεν, καθώς κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της πανδημίας από τον τέως Πρόεδρο Τραμπ, ο Γκέιτς μερικές φορές «ένιωθε ότι ήταν οι μοναδικοί σώφρονες άνθρωποι στην αμερικανική κυβέρνηση».

 

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση», είπε ακόμη ο Γκέιτς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που υπό τον Μπάιντεν οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και για το ότι «διόρισε έξυπνους ανθρώπους, και για το γεγονός ότι ο Δρ Φάουτσι δεν θα καταπιέζεται».


World Business

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Καλύτερες πωλήσεις του αναμενόμενου σημείωσε η General Mills το α΄τρίμηνο, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη στις...

Media

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- ΕΚΟΜΕ, φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Υγεία & Διατροφή

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Τα ενέσιμα εμβόλια ενδεχομένως να μπουν σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς οι ερευνητές του...

Τουρισμός

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια Διρού

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια…

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.