Γυναίκες και 60χρονοι θα πληρώσουν πρώτοι την εφεδρεία Προτεινόμενο

Κακά μαντάτα για αυτούς που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους αλλά και για αυτούς που έχουν θεμελιώσει ήδη συνταξιοδοτικό δικαίωμα (κυρίως γυναίκες με ανήλικο παιδί), καθώς θα είναι οι πρώτοι που θα βγουν στην εφεδρεία, σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που πρόκειται να θεσπίσει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος έχει αναλάβει να ρυθμίσει το θέμα του πλεονάζοντος προσωπικό.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», αναβρασμός επικρατεί στους 151 φορείς που έχουν αναλάβει την υποχρέωση να στείλουν τις λίστες της εφεδρείας μέχρι σήμερα όπου λήγει η προθεσμία (26 Σεπτεμβρίου) που έχει τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς κάθε φορέας έχει ερμηνεύσει κατά το δοκούν πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί η εφεδρεία και κυρίως πώς θα καταρτιστούν οι λίστες του πλεονάζοντος προσωπικού.

 

Ορισμένοι φορείς έχουν ζητήσει διευκρινίσεις για τα κριτήρια επιλογής και ζητούν παράταση της προσθεσμίας μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ενώ άλλοι έχουν καταρτίσει λίστες χωρίς να καταγράφουν ονοματεπώνυμο των υπαλλήλων, αλλά απλώς την ειδικότητά τους και τον τομέα όπου εργάζονται.

 

Έτσι καθίσταται περισσότερο από σαφές γιατί είναι άμεση ανάγκη να οριστούν τα κριτήρια από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίοι έστω και τώρα θα καλύψουν ένα σημαντικό κενό και κυρίως θα διασφαλίσουν ότι η ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία προς την εφεδρεία τουλάχιστον θα υλοποιηθεί πάνω σε αντικειμενική βάση και θα είναι διαφανής και αδιάβλητη από τυχόν κομματικές παρεμβάσεις.

 

Επίσης, κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας και σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τόνισαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποτελέσει κριτήριο για την εφεδρεία αν ο υπάλληλος προσελήφθη την περίοδο 2004 - 2010 ή αν η πρόσληψή του έγινε μέσω ΑΣΕΠ ή όχι, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση θα έδινε δικαιώματα στην αντιπολίτευση να μιλήσει για διώξεις.

 

Σίγουρο πρέπει επίσης να θεωρείται ότι ο αριθμός του πλεονάζοντος προσωπικού έχει κλειδώσει στους 30.000 υπαλλήλους για τους επόμενους τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφεδρεία θα απλωθεί σε όλο τον δημόσιο τομέα, χωρίς να εξαιρεθούν οι εισηγμένες ΔΕΚΟ και ο στενός πυρήνας του Δημοσίου, που είναι τα υπουργεία.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.