Deal News Online

Παραιτήθηκε ο Μόρι από την «Τόκυο 2020»

Μετά από τα σεξιστικά σχόλιά του

 

Ο Yoshiro Mori παραιτήθηκε από την προεδρία της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Τόκιο 2020” την Παρασκευή μετά από τα σεξιστικά σχόλια του που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, στα οποία ανέφερε ότι οι γυναίκες «μιλούν πολύ».

 

Συγκεκριμένα, ο Μόρι είχε δηλώσει ότι «εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό. Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους.»

 

Τα λόγια αυτά έφεραν αλυσιδωτές αντιδράσεις, αρκετοί εθελοντές παραιτήθηκαν, ενώ από την πρώτη στιγμή δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζήτησαν την παραίτησή του. Κάτι που έγινε το πρωί της Παρασκευής. Παρά τη συγνώμη που ζήτησε ο ίδιος, ήταν τέτοιες οι συνθήκες που δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει στα καθήκοντά του.

 

Η παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας σε συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου αφήνει ένα χάος πίσω του. Και έρχεται μόλις πέντε και κάτι μήνες πριν την πραγματοποίηση των αναβληθέντων Ολυμπιακών στη μέση μιας πανδημίας με την κοινή γνώμη να αντιμετωπίζει εχθρικά την διοργάνωση, τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και λόγω του υψηλού κόστους.

 

Το εκτελεστικό συμβούλιο δεν επέλεξε αμέσως διάδοχο για τον Mori, τον οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος Toshiro Muto είπε ότι θα γίνει «το συντομότερο δυνατό» και θα γίνει από επιτροπή αναθεώρησης. Το ονόμασε «μονοψήφιο σώμα» που αποτελείται εξίσου από άνδρες και γυναίκες, και αρνήθηκε επανειλημμένα να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

 

Σύμφωνα με τον Koichi Nakano, πολιτικό επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο της Σοφίας στο Τόκιο, η Ιαπωνία ως χώρα εξακολουθεί να διευθύνεται από μια ομάδα ηλικιωμένων ανδρών. Αλλά την ίδια στιγμήη παραίτηση του Μόρι θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής.

 

«Οι κοινωνικοί κανόνες αλλάζουν», έγραψε σε ένα email στο Associated Press. «Μια σαφής πλειοψηφία των Ιαπώνων θεωρεί τα σχόλια του Μόρι απαράδεκτα, οπότε το πρόβλημα σχετίζεται περισσότερο με την έλλειψη εκπροσώπησης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις. Αυτό το θλιβερό επεισόδιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της έκκλησης για μεγαλύτερη ισότητα και διαφορετικότητα των φύλων στις αίθουσες εξουσίας», επεσήμανε.


World Business

ManpowerGroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

ManpowerGroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

Πτώση 3,2% καταγράφει η μετοχή της ManpowerGroup στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία υπηρεσιών ανθρώπινου...

Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Emerald Cruises: Ελληνικά δρομολόγια το 2023

Emerald Cruises: Ελληνικά δρομολόγια το 2023

Η Emerald Cruises ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την πρώτη ιστιοπλοϊκή σεζόν του δεύτερου super-yacht υπερωκεάνιο Emerald Sakara, το οποίο...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.