Τουρισμός

ETC: Δεν είναι έγκλημα τα ταξίδια

Καταδικάζει τα νέα αυστηρά μέτρα

 

Τα ταξίδια δεν αποτελούν εγκληματική πράξη, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC) καταδικάζοντας έντονα τα νέα αυστηρά μέτρα επιβολής για τους ταξιδιώτες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

“Εκτός από την εισαγωγή δύο υποχρεωτικών εξετάσεων μετά την άφιξη και υποχρεωτικής καραντίνας, για ταξιδιώτες από χώρες που είναι στην “κόκκινη λίστα”, οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν βαριές χρηματικές ποινές και πιθανή φυλάκιση για μη συμμόρφωση. Οι ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες υψηλού κινδύνου αντιμετωπίζουν τώρα πιθανή φυλάκιση έως και 10 ετών, εάν επειδή δεν δηλωθούν οι σωστές ταξιδιωτικές πληροφορίες”, αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση η ETC.

 

Εκπροσωπώντας τους Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού των χωρών της Ευρώπης, η Επιτροπή καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει επειγόντως αυτά τα δραστικά μέτρα, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε τα ταξίδια στην ίδια κατηγορία με τα σοβαρά εγκλήματα”.

 

Μετά την ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ETC Luís Araújo είπε: «Οι ταξιδιώτες δεν είναι κακοποιοί και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν νομικές επιπτώσεις για την επιστροφή τους από άλλη χώρα. Καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, μάθαμε ότι οι γενικοί περιορισμοί δεν είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, ειδικά σε χώρες με ήδη υψηλά επίπεδα μετάδοσης στην κοινότητα. Είναι σημαντικό να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ λογικών μέτρων δημόσιας υγείας και διατήρησης της συνδεσιμότητας και της κινητικότητας των πολιτών».

 

Και συνέχισε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διαδικασία εμβολιασμού, δοκιμών κατά την άφιξη και αναχώρηση, μαζί με αποτελεσματικά συστήματα ανίχνευσης και μέτρα υγιεινής, θα αποκαταστήσουν με ασφάλεια την κίνηση μεταξύ των χωρών. Καλούμε όλους τους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού να καταδικάσουν σθεναρά αυτά τα μέτρα και να υποστηρίξουν λύσεις που είναι παγκοσμίως επωφελείς για τη βιομηχανία και τις διεθνείς σχέσεις».

 

Σημειώνεται ότι η ETC, ιδρύθηκε το 1948 και είναι η μοναδική ένωση στον τομέα των ταξιδιών, η οποία εκπροσωπεί τους Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού των χωρών της Ευρώπης. Αποστολή του είναι να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού. Τις τελευταίες δεκαετίες, η ETC βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής τουριστικής σκηνής, καθιερώνοντας την τεχνογνωσία της και δημιουργώντας συνεργασίες σε τομείς του τουρισμού, με βάση την προώθηση, τη νοημοσύνη της αγοράς και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή