Πολιτική

Τσίπρας: To επιτελικό κράτος έχει θαφτεί μέσα στο χιόνι

Κριτική στην κυβέρνηση σε υψηλούς τόνους για τους χειρισμούς της όσον αφορά στη κακοκαιριά άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «το περιβόητο επιτελικό κράτος έχει θαφτεί μέσα στο χιόνι».

 


«Εδώ και ενάμισι χρόνo το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία» σημείωσε προς την κυβερνητική πλευρά, λέγοντας «το περιβόητο επιτελικό κράτος είναι ένα σαράβαλο που το κυβερνούν golden boys που είναι χρυσοπληρωμένα». Όπως είπε ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποστελεχωμένος, δεν έχουν καλυφθεί τα κενά από τις αποχωρήσεις των εργαζόμενων λόγω συνταξιοδότησης αλλά έχουν προσληφθεί «golnen boys» και ξεκίνησε η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από την ψήφιση του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα μέσα ενημέρωσης και εξαπέλυσε νέα πυρά στον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ΕΡΤ .

 

«Η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει μια διαδικασία έξω από το φως της δημοσιότητας» σημείωσε.Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια εξαπέλυσε νέα βέλη στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «η χώρα προσπαθεί να ξεπεράσει την κακοκαιρία και η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι οι αυξήσεις στους μισθούς της διοίκησης της ΕΡΤ και το νέο δώρο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σταθμών». Προσέθεσε πως οι πολίτες έχουν καταλάβει πως «δεν υπάρχει επιτελικό κράτος αλλά υπάρχει επιτελική προπαγάνδα. Ένας ισχυρότατος μηχανισμός επιτελικής προπαγάνδας» και μίλησε για νομοσχέδιο που επιχειρείται να περάσει στα «μουλωχτά».«Η Βουλή δεν μπορεί να μπει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ακολουθούνται λόγω της πανδημίας. Για το θέμα αυτό υπάρχει σήμερα συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

 

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για «χαρούμενο πρωθυπουργό που έπινε τον καφέ του όταν χιλιάδες νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα και τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή του». Για να προσθέσει πως ο πρωθυπουργός «συνέστησε να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ποιες άσκοπες μετακινήσεις όταν η Αττική είναι σε lockdown;». Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη στον Γιώργο Πατούλη, λέγοντας πως ενώ υπήρχαν τα προβλήματα λόγω του χιονιά «ο περιφερειάρχης εμφανίζεται περιχαρής στο χιονισμένο Σύνταγμα να βγάζει φωτογραφίες».

 

 

Ειδική αναφορά έκανε στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού, εξαπολύοντας νέα πυρά στην κυβέρνηση. «Κλείσατε από μόνοι σας την εθνική οδό... Τόσα χρόνια δεν το είχε σκεφτεί άλλος να το κάνει αυτό. Τι ευφυής σύλληψη» σχολίασε σκωπτικά. Μάλιστα προσέθεσε προς την κυβερνητική πλευρά πως κάποιοι δημοσιογράφοι που ασκούσαν έντονη κριτική όταν είχε κλείσει στο παρελθόν η εθνική οδός «τώρα σας λιβανίζουν».Συνέχισε λέγοντας «ενδέχεται να το κάνετε για να μην εφαρμόσετε το νόμο που εσείς ψηφίσατε. Το νόμο σύμφωνα με τον οποίο αν διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου συνέπεια των δυσμενών καιρικών φαινομένων υπάρχει η δυνατότητα - εφόσον από το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις φορέων λειτουργίας ή και συντήρησης τμημάτων του δικτύου - να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο από 5000 έως ένα εκατομμύριο. Ωραίοι είστε. Ήρθατε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μην εφαρμόσετε το νόμο που εσείς ψηφίσατε. Ο παραχωρησιούχος θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη αν φτάσει σε αυτό το έσχατο σημείο».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή