Deal News Online

Αιτήσεις για ΠΜΣ Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Πρόκειται για ένα δωρεάν διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσανατολισμένο στην έρευνα και τις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Ενώ οι φοιτητές που γίνονται δεκτοί δεν πληρώνουν δίδακτρα, ενώ έχουν πρόσβαση σε πολλές υποτροφίες, πρακτικές, αλλά και άλλους πόρους που παρέχονται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ, το ΕΤΕΠ και άλλους οργανισμούς.

 

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, κέντρο αριστείας γύρω από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών του ΠΚ, που συνδυάζει: α) το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κορυφαίο στην Ελλάδα σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Times Higher Education β) το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το κορυφαίο ελληνικό ερευνητικό ίδρυμα γ) το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ), θερμοκοιτίδα πληθώρας επιτυχημένων εταιρειών spin-off και start-up.

 

Το περιβάλλον αυτό προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο τους υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές, τόσο για ακαδημαϊκή όσο για ερευνητική αλλά και για βιομηχανική καριέρα στην επιστήμη και μηχανική των υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές επιλέγουν και εμβαθύνουν σε μία ή δύο από τις παρακάτω ερευνητικές περιοχές:

 

(Α) Αρχιτεκτονική Μικροηλεκτρονικών Συστημάτων

 

(B) Δίκτυα Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνίες

 

(Γ) Παράλληλα και Κατανεμημένα Συστήματα

 

(Δ) Πληροφοριακά Συστήματα και Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή

 

(Ε) Υπολογιστική και Γνωσιακή Όραση, και Ρομποτική

 

(Ζ) Αλγοριθμική και Ανάλυση Συστημάτων

 

(Η) Βιοϊατρική Πληροφορική και Τεχνολογία

 

(Θ) Τεχνολογία Πολυμέσων

 

Στόχος του προγράμματος είναι οι φοιτητές στο τέλος των σπουδών τους να είναι εξοικειωμένοι με τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα στην περιοχή τους. Έτσι μπορούν είτε να ενταχθούν άμεσα στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, είτε να συνεχίσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι σχολών Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικής Υπολογιστών από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αίτησης στην αντίστοιχη ιστοσελίδα και να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά.

 

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων: Κάθε χρόνο, αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 31 Οκτωβρίου για εισαγωγή στο επόμενο εαρινό εξάμηνο και έως τις 31 Μαρτίου για εισαγωγή στο χειμερινό εξάμηνο.

 

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί από το 1984 σε συνεχή συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, σε ένα μοναδικό περιβάλλον, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης. Το πρώτο email στην Ελλάδα στάλθηκε το 1984 από το ΙΤΕ στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, μαζί με την πρώτη σύνδεση της Ελλάδας στον παγκόσμιο ιστό. Απόφοιτοι του τμήματος διαπρέπουν τόσο στην βιομηχανία όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο.


World Business

Johnson & Johnson: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και πωλήσεις

Johnson & Johnson: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και…

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις α΄ τριμήνου που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων,...

Media

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένα χρόνο κλείνει σήμερα το ERTFLIX και το γιορτάζει με πολλά δώρα προς τους χιλιάδες...

Αθλητικά

Πόλεμος UEFA με νεοσύστατη «European Super League»

Πόλεμος UEFA με νεοσύστατη «European Super League»

Σεισμικές δονήσεις μεγάλου μεγέθους έχει προκαλέσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η απόφαση δώδεκα εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων,...

Υγεία & Διατροφή

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό δέκα Κέντρων Υγείας...

Τουρισμός

United Airlines: Απευθείας πτήσεις από Ουάσινγκτον για Αθήνα την 1η Ιουλίου

United Airlines: Απευθείας πτήσεις από Ουάσινγκτον για Αθήνα…

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines προσθέτει τρεις νέους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και την...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.