Αθλητικά

UEFA: Έρευνα για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά Ιμπραΐμοβιτς

Η UEFA διέταξε την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από Σέρβους οπαδούς κατά τη διάρκεια του αγώνα της Europa League μεταξύ της AC Milan και του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου στη Σερβία την περασμένη εβδομάδα.

 

Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ο Ιμπραήμοβιτς, ο οποίος έχει Βοσνιακή καταγωγή, ενώ βρισκόταν στην εξέδρα πίσω από τον πάγκο της ομάδας του, δέχθηκε φραστική επίθεση από ένα άτομο που κάθεται στις εξέδρες VIP του σταδίου του Ερυθρού Αστέρα κατά τη διάρκεια του αγώνα στις 18 Φεβρουαρίου.

 

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος οπαδός φώναξε στον διεθνή Σουηδό επιθετικό «βρωμιάρη μπαλίζα». Πρόκειται για χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούσαν οι Σέρβοι εθνικιστές για τους Βόσνιους μουσουλμάνους, τον οποίο η διοίκηση της σερβικής ομάδας καταδίκασε.

 

"Διορίστηκε σήμερα ένας Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής Διεύθυνσης για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σχετικά με περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα του Γύρου 32 του UEFA Europa League", ανέφερε στην ανακοίνωση της η UEFA.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και ο αγώνας έπρεπε να τελεστεί χωρίς θεατές, λόγω των μέτρων για την πρόληψη της COVID-19, εν τούτοις στις εξέδρες του «Μαρακανά», στην κορυφή της δυτικής θύρας, βρέθηκαν εκατοντάδες οπαδοί!


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή