Ειδήσεις - Ελλάδα

Οι αριθμοί φρενάρουν το σταδιακό άνοιγμα – Προς παράταση το lockdown

Στα ύψη παραμένουν οι επιδημιολογικοί δείκτες πιέζοντας το σύστημα υγείας και απομακρύνοντας την πιθανότητα για σταδιακό άνοιγμα από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παράταση των περιοριστικών μέτρων, καθώς οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προδιαθέτοντας προς την κατεύθυνση της παράτασης του lockdown.

 

Τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο, εξήγησε οκ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως. Τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη όμως «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

 

Παρά τα εμπόδια που έχουν μπει στο σχεδιασμό για χαλάρωση των μέτρων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει».

 

Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε ωστόσο ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός.

 

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

 

Η Θεσσαλονίκη, τόνισε παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή