Πολιτική

Αποχώρησε από το Αιγαίο το τουρκικό σκάφος Τσεσμέ

Το «Τσεσμέ» αποχώρησε από το Αιγαίο – Ξεκινά η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2021»

 

Αποχώρησε από το Αιγαίο το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «Τσεσμέ» και πλέον βρίσκεται στον κόλπο της Σμύρνης, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Στο μεταξύ, την Πέμπτη ξεκίνησε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2021» σε Μεσόγειο και Αιγαίο, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

 

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το κυπριακό sigmalive.com, η άσκηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 Μαρτίου και αποσκοπεί στην αξιολόγηση της ετοιμότητας του αρχηγείου, των μονάδων και των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. Στην άσκηση συμμετέχουν 87 πλοία 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα.

 

Η άσκηση στοχεύει στη δοκιμή δυνατοτήτων των μονάδων για κοινές ναυτικές επιχειρήσεις με στόχο την αύξηση της ετοιμότητας μάχης τους. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα συμμετάσχουν 82 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού: 5 περιπολικά πλοία, 12 θαλάσσια ελικόπτερα μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ομάδες αμφίβιων θαλάσσιων σωμάτων και SAT/SAS από την Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, ελικόπτερα γενικής χρήσης και επίθεσης από τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων. Θα συμμετάσχουν επίσης F16 και F4.

 

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας θα χρησιμοποιηθούν ως στόχοι ενώ θα πραγματοποιούνται και πυροβολισμοί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον επιχείρησης.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή