Αγορές

Wall Street: «Απογειώνει» τον Dow Jones η Boeing

«Ράλι» στους τεχνολογικούς δείκτες

 

«Ράλι» σημειώνει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τα οικονομικά στοιχεία αλλά και τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας στέλνουν σε ισχυρό ανοδικό έδαφος της Wall Street.

 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο άνω των 650 μονάδων ή 2,12% στις 31.587 μονάδες, με τη μετοχή της Boeing να «απογειώνει» τον βιομηχανικό δείκτη αφού ανεβαίνει 5%.

 

Ο S&P 500 κερδίζει 2,3% στις 3.901 μονάδες με όλους τους κλάδους του να διαπραγματεύονται στο «πράσινο». Ο Nasdaq ο οποίος την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε 4,9%, ανακάμπτει και τη Δευτέρα σημειώνει άνοδο 2,5% στις 13.530 μονάδες.

 

Υψηλά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιρειών. Η Goldman Sachs ενισχύεται 2,5%, ενώ η Chevron 2,8%.

 

10ετές ομόλογο: Έπεσε στο 1,42%

 

Η εξομάλυνση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύουν τη Wall Street. Το 10ετές ομόλογο σημειώνει πτώση στο 1,42%, χάνοντας δύο ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Σημειώνεται ότι την Κυριακή οι αμερικανικές αρχές άναψαν «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, ενώ το Σάββατο η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης του $1,9 τρισ., το οποίο πρέπει να εγκριθεί τώρα από τη Γερουσία.

 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,204 δολ./ευρώ. Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης στο 1,42%.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή