Αγορές

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου

Υποχώρησαν οι τιμές του αργού την Τρίτη, με το αμερικανικό συμβόλαιο να κλείνει κάτω από το επίπεδο των 60 δολ. το βαρέλι καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) θα αποφασίσουν στην συνεδρίαση τους αυτή την εβδομάδα να αυξήσουν την παραγωγή τους.

 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου έχασε 89 cents ή 1,5% και έκλεισε στα 59,75 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Φεβρουαρίου.

 

Το Brent Μαΐου στο μεταξύ, υποχώρησε κατά 99 cents ή σχεδόν 1,6% στα 62,70 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Φεβρουαρίου.

 

Την Πέμπτη συνεδριάζει ο OPEC+

 

Ο OPEC+ θα συνεδριάσει την Πέμπτη, ενώ θα προηγηθεί την Τετάρτη η συνεδρίαση της τεχνικής επιτροπής που θα κάνει την σύσταση προς τα μέλη του Οργανισμού για τα επίπεδα της παραγωγής.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P Global Platts Analytics, οι δεσμεύσεις για την συνολική παραγωγή του OPEC+ θα αυξηθούν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, με τον ντε φάκτο ηγέτη του Οργανισμού, τη Σαουδική Αραβία, να τερματίζει τη μονομερή μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα και τις επίσημες ποσοστώσεις των υπόλοιπων μελών να αυξάνονται κατά σχεδόν 500.000 βαρέλια την ημέρα.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή