Τεχνολογία

Netflix: Πιθανό να «μπλοκάρει» τη χρήση ενός λογαριασμού από πολλούς χρήστες

Ο κολοσσός στον τομέα του streaming Netflix ετοιμάζεται να θέσει προς δοκιμή ένα νέο εργαλείο που θα μπορούσε να του δώσει αυτό που χρειάζεται ώστε να τελειώσει μια και καλή τη δυνατότητα διαμοιρασμού ενός λογαριασμού από διάφορους χρήστες που δεν συνδέονται.

 

Ειδικά alert στους χρήστες

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, η Netflix θα στέλνει ειδικά alert που θα ζητούν από τον εκάστοτε χρήστη να επιβεβαιώσει αν και κατά πόσο είναι εξουσιοδοτημένος από τον ιδιοκτήτη της σύνδεσης να χρησιμοποιεί τα προφίλ του λογαριασμού. Φυσικά θα υπάρχει η δυνατότητα του «κάν' το αργότερα». Όμως αυτοί που δεν θα μπορούν να επιβεβαιώσουν την εξουσιοδότηση ούτε αργότερα ούτε ποτέ, θα αποκλείονται και θα τους ζητείται να κάνουν δική τους σύνδεση, καθώς οι όροι χρήσης απαιτούν «να μην χρησιμοποιείται ο λογαριασμός από άτομα εκτός του νοικοκυριού του ιδιοκτήτη».

 

Αυτό προς το παρόν αποτελεί μία διαδικασία σε στάδιο δοκιμής, οπότε οι... "λαθραίοι" χρήστες δεν χρειάζεται να πανικοβληθούν ακόμα. Όμως, με τα νούμερα των χρηστών να εκτοξεύονται λόγω πανδημίας (200 εκατ. χρήστες τον περασμένο μήνα) και τη μετοχή της Netflix να κερδίζει 50% σε έναν χρόνο, η εταιρεία μάλλον αποφάσισε να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει το 2019, να αποτρέψει τον διαμοιρασμό κωδικών της πλατφόρμας της μεταξύ πολλών χρηστών.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή