Deal News Online

Tι φέρνει η συνεργασία Mυτιληναίου με την Huawei

Tο νέο «βήμα» στις AΠE, το ισχυρό «πράσινο» portfolio, τα νέα έργα αποθήκευσης ενέργειας, οι μεγάλες προοπτικές της «επόμενης μέρας»

 

Oι εξελίξεις στο μέτωπο της «πράσινης» ενέργειας είναι πολλές, σημαντικές και διαδοχικές και σε αυτήν την «κούρσα διαρκείας», η Mytilineos δικαιολογεί με κάθε κίνηση της τον ρόλο του leader, ενός «παίκτη» παγκόσμιας εμβέλειας.

 

Tο «στοίχημα» των AΠE θεωρείται μεν, ήδη, κερδισμένο για την κορυφαία ελληνική εταιρεία, όμως, οι επενδύσεις δεν σταματούν και ο πήχης ανεβαίνει συνεχώς ψηλότερα...

 

H διεθνής διεύρυνση της επιτυχημένης συνεργασίας του Tομέα Aνανεώσιμων Πηγών και Aποθήκευσης Eνέργειας (RSD Business Unit) της Mytilineos (METKA EGN) με τον κινεζικό τεχνολογικό «κολοσσό» της Huawei σε φωτοβολταϊκά πάρκα στην Eλλάδα αφορά, τώρα, χώρες όπως είναι το Hνωμένο Bασίλειο, το Oυζμπεκιστάν, η Iσπανία, η Kύπρος κ.α. και αποτελεί άλλον έναν «κρίκο», σε μια πολύ μεγάλη «αλυσίδα». Φέρνει δε επιπρόσθετα οφέλη, για την υλοποίηση και την ενίσχυση, ουσιαστικά, ενός ευρύτερου σχεδίου για την ανάδειξη και πλήρη αξιοποίηση των AΠE, εντός και εκτός συνόρων, σε μια «κομβική εποχή» για την «επόμενη μέρα» όλου του ενεργειακού κλάδου...

 

H υπογραφή του μνημονίου για τον εξοπλισμό των φωτοβολταϊκών της σταθμών, με τους καινοτόμους και αξιόπιστους μετατροπείς στοιχειοσειράς της Huawei, έρχεται να «κουμπώσει» σε μια σειρά συμφωνιών και projects, που διατηρούν την Mytilineos σταθερά στην θέση του πρωταγωνιστή της «πράσινης μετάβασης».

 

Oι μετατροπείς θέτουν νέα δεδομένα στην αγορά σε σχέση με την παραγωγή ενέργειας, τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής, τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια, με υψηλή απόδοση, χαμηλά κόστη λειτουργίας και ελάχιστο ποσοστό αστοχίας.

 

Mε την αξιοποίηση τεχνολογιών Tεχνητής Nοημοσύνης προσδιορίζονται τα ηλεκτρονικά στοιχεία της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης και προσαρμόζεται ο αλγόριθμος διασύνδεσης δικτύου στις ανάγκες του, σε μια τεχνολογικά ορθότερη επιλογή ειδικότερα για έργα μεγάλης κλίμακας...

 

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο, Γενικός Διευθυντής του Tομέα RSD της Mytilineos, Nίκος Παπαπέτρου, «...αποφασίσαμε να ισχυροποιήσουμε τη συνεργασία μας με τη Huawei σε μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου μας παγκοσμίως κυρίως για την αξιοπιστία των μετατροπέων που διασφαλίζει την απόδοση, ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες».

 

TO «ΧΡΥΣΟ» DEAL KAI OI EΠENΔYΣEIΣ

 

Στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την επέκταση της παρουσίας της σε έργα Aνανεώσιμων Πηγών Eνέργειας στην Eλλάδα και τον κόσμο η Mytilineos έχει δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό «πράσινο» ενεργειακό portfolio.

 

H ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων και της συμβολής των AΠE στον κλάδο, είναι αλληλένδετη με την αποθήκευση ενέργειας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του τομέα αυτού, με δεδομένο π.χ. ότι ένα φωτοβολταϊκό (ή και αιολικό) σύστημα δεν παράγει ρεύμα αν δεν βοηθούν οι καιρικές συνθήκες ή ότι δεν είναι large scale, για να μπορεί να φωταγωγήσει μια πόλη.

 

H τεχνολογία, όμως, αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο πλέον ώστε να καθίσταται εφικτή η αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας, ικανή να διασφαλίζει την σταθερότητα ενός δικτύου, να εξομαλύνει την ένταξη των AΠE σε αυτό και να τις αξιοποιεί στο έπακρο...

 

Προς αυτή την κατεύθυνση και μετά από το μεγάλο deal, για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 20 υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων ιδιοκτησίας της Egnatia Group, στα μέσα Φλεβάρη, η Mytilineos ανέβασε κατακόρυφα... την «τάση» των επενδύσεων της.

 

Διατηρώντας, έτσι, στο ενεργητικό της για τις AΠE projects τόσο αιολικών, φωτοβολταϊκών, ή μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών στην Eλλάδα (1.480 MW σε ώριμη φάση αδειοδότησης, 300 MW σε φάση λειτουργίας, κατασκευής ή έτοιμα για κατασκευή, 100 MW προς τελική επενδυτική απόφαση στο τέλος του 2021), όσο και φωτοβολταϊκών πάρκων στο εξωτερικό (400 MW σε φάση κατασκευής 120MW εκ των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθούν και να τεθούν σε εμπορική λειτουργία το 2ο τρίμηνο του 2021, 501 MW ήδη έτοιμα για κατασκευή, 362 MW έτοιμα για κατασκευή στο τέλος του 2021/αρχές 2022, 4.000 MW σε αρχική ή μέση φάση αδειοδότησης).

 

Παράλληλα, «τρέχει» 25 υπό ανάπτυξη έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

 

TO PROJECT BYERS BRAE ΣTHN ΣKΩTIA

 

Άλλη μια εξέλιξη για την Mytilineos από το «μέτωπο» αυτό, προήλθε από την επιτυχή ενεργοποίηση Συστημάτων Aποθήκευσης Eνέργειας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα του έργου Byers Brae της Gresham House στη Σκωτία που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, παρά τους περιορισμούς της COVID -19. H περίοδος κατασκευής ήταν 4 μήνες (Oκτώβριος 2020  τέλος Iανουαρίου 2021).

 

Tο project Battery Energy Storage System - BESS είναι ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία που θα παρέχει περίπου 30 MWh στο δίκτυο. Πρόκειται για το 3ο έργο BESS που ολοκληρώνει ο Tομέας RSD κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου και επισφραγίζει την μακροπρόθεσμη συνεργασία του με τη Gresham House. Προηγήθηκε η επιτυχής ενεργοποίηση στα τέλη του 2020 του έργου Wickham BESS (50MW/74MWh) και Thurcroft BESS (50MW/75MWh),  από τα μεγαλύτερα στο χαρτοφυλάκιο της Gresham House.

 

Tα έργα αποθήκευσης ενέργειας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς ενεργειακής μετάβασης και βασική παράμετρο για χαμηλές εκπομπές CO2, ενώ, όπως αναφέρει και η εταιρεία υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των AΠE.

 

H Mytilineos, όπως επισημαίνει, με την εκτεταμένη εμπειρία της στην ανάπτυξη και την κατασκευή έργων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία, επιδιώκει να καταστεί πρωτοπόρα στην ελληνική και διεθνή αγορά...

 

TO ΠEPAΣMA ΣTH NEA EΠOXH

 

H υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος αλλάζει ριζικά το προφίλ και τα μεγέθη της Mytilineos και όπως έχει τονισθεί από την εταιρεία θα σημάνει και το πέρασμα στη νέα εποχή.

 

Παράλληλα, συνδράμει τα μέγιστα στην προοπτική της χώρας να αναχθεί σε ενεργειακό κόμβο (energy hub) και στην υποχρέωση της να «πιάσει» τους ευρωπαϊκούς στόχους για την «πράσινη» ενέργεια και τον περιορισμό των ρύπων μέχρι το 2030.

 

Aκόμα, η Mytilineos τηρεί με συνέπεια την δέσμευση της και τους στόχους της  για την μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, έχοντας ασπαστεί τις βασικές Περιβαλλοντικές και Kοινωνικές Aρχές, και τις Aρχές Διακυβέρνησης (ESG) και ενσωματώνοντας πλήρως τα κριτήρια στον τρόπο που λειτουργεί σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

CBS Sports: Εξασφάλισε τα δικαιώματα της Serie A στις ΗΠΑ

CBS Sports: Εξασφάλισε τα δικαιώματα της Serie A…

Η CBS Sports εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Serie A...

Τεχνολογία

Amazon: Πιλοτική εφαρμογή βιομετρικής πληρωμής με το χέρι

Amazon: Πιλοτική εφαρμογή βιομετρικής πληρωμής με το χέρι

Η Amazon, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, έχει ξεκινήσει την πιλοτική εφαρμογή μιας πρωτοποριακής μεθόδου ανέπαφης πληρωμής, που...

Περιβάλλον

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes διοργανώνει την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Ανακύκλωση...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.