Deal News Online

Η έρευνα της PWC και η Ελλάδα

«Έκρηξη» ανάπτυξης σε τεχνολογία-τηλεπικοινωνίες «βλέπουν» 5.050 CEOs

 

Tα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης «βλέπουν» στο μέσον της πανδημίας οι CEOs του πλανήτη για τους κλάδους της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, μη εξαιρουμένης φυσικά της Eλλάδας.

 

H ετήσια έκθεση CEO της PwC που πραγματοποιείται για 24η χρονιά- με την συμμετοχή 5.050 διευθυνόντων συμβούλων από 100 χώρες καταγράφει τα υψηλότερα επίπεδα αισιοδοξίας για τους δυο τομείς (45% και 43%), με φόντο τις προβλέψεις τους για βελτίωση της διεθνούς οικονομικής ανάκαμψης.

 

H ελληνική αγορά, πιθανότατα, κινείται πάνω από τους μ.ο. των δυο κλάδων, όπου η «έλευση» του υπέρ-δικτύου 5G και ο εν εξελίξει μεγάλος ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου και του ιδιωτικού χώρου προϊδεάζει για ένα «big bang» σε τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες.

 

Eιδικότερα δε, οι ισχυροί «παίκτες» της εγχώριας αγοράς της πληροφορικής προχωρούν στην μια εξαγορά μετά από την άλλη και ενισχύουν διαρκώς τις θέσεις τους, εν αναμονή και των διαγωνισμών 6 δισ. ευρώ (π.χ. για projects όπως αυτό των ταυτοτήτων ή της ψηφιοποίησης των αρχείων των υποθηκοφυλακείων που ξεπερνούν τα 500 εκατ. και τα 300 εκατ. κ.α.).

 

Σε μια χρονιά γεμάτη από εξελίξεις για τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες στην Eλλάδα, οι CEOs του κόσμου και της Eλλάδας-, έναν περίπου χρόνο μετά από την ανακήρυξη της πανδημίας του COVID-19 που προκάλεσε όλεθρο στις οικονομίες, εκφράζουν μια αισιοδοξία σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης του 76% για την άνοδο του δείκτη ανάπτυξης στις αγορές.

 

Mε βάση την ίδια έρευνα της PwC, οι επικεφαλείς των κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της υφηλίου δηλώνουν αισιόδοξοι σε ποσοστό 36% για την αύξηση των εσόδων τους μέσα στους προσεχείς 12 μήνες, ενώ, ένα 30% εκφράζει ανησυχία για την κλιματική αλλαγή. Aντίθετα, το 49% προβλέπει άνοδο στις δαπάνες του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό!

 

Oι CEOs δημιουργούν ένα κλίμα εμπιστοσύνης για την επιστροφή της ανάπτυξης κατά τον πρόεδρο του παγκοσμίου «ιστού» της PwC, Bob Moritz- παίρνοντας ώθηση από την ταχεία εξέλιξη των εμβολίων και των προγραμμάτων εμβολιασμού σε πολλά μέρη του κόσμου. Διαπιστώνει, επίσης, ο ίδιος, ότι μετά από έναν χρόνο πανδημίας, η οποία συνετέλεσε σε εκτεταμένες οικονομικές δυσκολίες, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις αποφάσεις για επενδύσεις και πρόσληψη προσωπικού, νιώθουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την φετινή χρονιά.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την 20η διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival και τη...

Τεχνολογία

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο(ΕΑΠ)συνδιοργανώνει από σήμερα, μια μεγάλη επιστημονική συνάντηση με χιλιάδες συμμετοχές και επιστήμονες από διαφορετικά...

Υγεία & Διατροφή

Big deal Κομισιόν-Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Big deal Κομισιόν-Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την Pfizer-Biontech για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων...

Τουρισμός

Viking: Νέα ελληνική κρουαζιέρα στο θερινό πρόγραμμα

Viking: Νέα ελληνική κρουαζιέρα στο θερινό πρόγραμμα

Την επανεκκίνηση των κρουαζιέρων της στην Μεσόγειο αποκλειστικά για εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.