Deal News Online

Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα 5 Απριλίου Προτεινόμενο

Τι ισχύει για μετακινήσεις, σχολεία

 

Ανοίγει το λιανεμπόριο -πλην των εμπορικών κέντρων- από Δευτέρα 5 Απριλίου γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαρτίου.

 

Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων προχωράει σε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

 

Το νέο μείγμα μέτρων

 

Το νέο μείγμα των μέτρων, η νέα ανακατονομή δραστηριοτήτων με περιορισμούς που θα δώσει μικρές ανάσες και πιστεύουμε ότι θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση.

 

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώλησης εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

 

Άνοιγμα διαδημοτικών μετακινήσεων μόνο για τα Σαββατοκύριακα

 

Πιλοτικό άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 4 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

 

Η λειτουργία των σχολείων θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Κικίλιας: Έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας

 

Έκκληση γι αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας απηύθυνε απόψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία, με αφορμή την προσαρμογή στα υφιστάμενα μέτρα, κάνοντας λόγο για «μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνία».

 

Ο υπουργός είπε ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα, όπως είπε. Συνέστησε προσοχή, και ευλαβική τήρηση των μέτρων, μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό.

 

Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές με δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία καθημερινά, είπε ο κ. Κικίλιας και κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών.

 

Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid

 

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid αποκλειστικά. Όλα τα περιστατικά του Θριασίου θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές. Είπε ότι οι απλές κλίνες είναι 130 και 33 ΜΕΘ και σταδιακά θα αναπτυχθούν 180 απλές κλίνες. Τα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

 

Παράλληλα, δημιουργούνται 51 καινούριες κλίνες ΜΕΘ.

 

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.691. 000 εμβολιασμοί και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα.

 

Τον Απρίλιο πηγαίνουμε για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

 

Πρώτη καταχώρηση 19:58


Σχετικά Βίντεο

World Business

BioNTech: Αναμένει κέρδη 6 δισ. ευρώ το 2021

BioNTech: Αναμένει κέρδη 6 δισ. ευρώ το 2021

Κύκλο εργασιών ύψους 12,4 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένει για το τρέχον έτος η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας...

Τεχνολογία

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο(ΕΑΠ)συνδιοργανώνει από σήμερα, μια μεγάλη επιστημονική συνάντηση με χιλιάδες συμμετοχές και επιστήμονες από διαφορετικά...

Περιβάλλον

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes διοργανώνει την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Ανακύκλωση...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.