Deal News Online

ΙΑΤΑ: Να εγκριθεί η χρήση rapid test αντιγόνου για τους ταξιδιώτες

Την έγκριση της χρήσης  rapid test υψηλής ποιότητας προκειμένου να «ανοίξουν» περαιτέρω οι αεροπορικές μεταφορές ζητά από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένων και της ΕΕ, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

 

Η Ένωση επικαλείται τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγαν για λογαριασμό της οι εταιρείεςOxera και Edge Health, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ.

 

Η έρευνα, λεει η IATA, έδειξαν πως τα rapid test αντιγόνου είναι ακριβή καθώς παρέχουν γενικά και παρόμοια αποτελέσματα με τα μοριακά τεστ PCR, αναγνωρίζοντας με ακρίβεια τους μολυσμένους ταξιδιώτες.

 

Για παράδειγμα, το τεστ αντιγόνου BinaxNOW, όπως αναφέρει η ΙΑΤΑ, χάνει μόνο ένα θετικό κρούσμα μεταξύ 1000 ταξιδιωτών και έχει την ίδια απόδοση με τη δοκιμή PCR σχετικά με τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Σημειώνει επίσης ότι είναι βολικό καθώς ο χρόνος επεξεργασίας είναι 100 φορές ταχύτερος από ό, τι για τις δοκιμές PCR αλλά και οικονομικό καθώς είναι κατά μέσο όρο 60% φθηνότερες από τις δοκιμές PCR.

 

«Για τις κυβερνήσεις, η πρώτη προτεραιότητα είναι η ακρίβεια. Όμως οι ταξιδιώτες θα χρειαστούν επίσης δοκιμές να είναι βολικές και προσιτές. Το πόρισμα λέει ότι οι καλύτερες στην κατηγορία τους δοκιμές αντιγόνων μπορούν να πετύχουν τα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό για τις κυβερνήσεις να εξετάσουν αυτά τα ευρήματα καθώς κάνουν σχέδια για την επανεκκίνηση», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA, Αλεξάντερ ντε Ζουνακ, σημειώνοντας πως τώρα οι απαιτήσεις των τεστ σε κάθε κράτος είναι διαφορετικές γεγονός που προκαλεί σύγχυση στους ταξιδιώτες με πολλές κυβερνήσεις να μην έχουν επιτρέψει ταχείες δοκιμές ακόμη.

 

Η IATA εκφράζει παράλληλα την ανησυχία της για το γεγονός πως αν οι δοκιμές PCR παραμείνουν η μόνη διαθέσιμη επιλογή για τους ταξιδιώτες θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των επιβατών. «Οι ταξιδιώτες χρειάζονται επιλογές. Η συμπερίληψη της δοκιμής αντιγόνου στα αποδεκτά τεστ θα ενδυναμώσει την ανάκαμψη», διευκρίνισε ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ συμπληρώνοντας πως «εάν τα rapid test δεν είναι διαθέσιμα για τους ταξιδιώτες, θα προκύψουν σημαντικά εμπόδια κόστους και ευκολίας».

 

Στο πόρισμα των εταιριών τονίζεται επίσης με έμφαση πως τα μοριακά τεστ τροποποιούν πλήρως το κόστος ταξιδιού. Έτσι αν μια τετραμελής οικογένεια αποφασίσει να ταξιδέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τις Καναρίους Νήσους, πρέπει να υποβληθεί σε 16 δοκιμές φθάνοντας το συνολικό κόστος περίπου στα 1.850 €. Ένα τυπικό επαγγελματικό ταξίδι από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη επιφέρει επίσης αύξηση του κόστους κατά 59% με την απαίτηση για δοκιμή PCR. Το σχέδιο δείχνει ότι σε σχέση με τις πέντε διαδρομές που μελετήθηκαν, Λονδίνο-Νέα Υόρκη, Λονδίνο-Φρανκφούρτη, Ηνωμένο Βασίλειο-Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο-Πακιστάν και Μάντσεστερ-Κανάριοι Νήσοι, οι απαιτήσεις δοκιμών PCR θα μειώσουν τη ζήτηση ταξιδιού κατά περίπου 65%.

 

Η αντικατάσταση της δοκιμής PCR με τεστ αντιγόνου θα προκαλούσε αντίκτυπο στη ζήτηση, κατά περίπου 30%, ενώ επιπλέον, όσον αφορά τους χρόνους επεξεργασίας για δοκιμές αντιγόνων, η έκθεση έδειξε έλλειψη δοκιμών PCR.

 

Υπενθυμίζεται πως επί του παρόντος, η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ ζητά από ταξιδιώτες από άλλες χώρες της ΕΕ να παρουσιάσουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ PCR κατά την άφιξη τους. Αν χρησιμοποιούνταν γρήγορα τεστ αντιγόνου η κατάσταση και στα αεροπορικές μεταφορές uα άλλαζε.


World Business

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο για περιστολή των αγορών ομολόγων

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο…

Η αμερικανική οικονομία δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να εμφανίζει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο» ώστε...

Media

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Το τραγούδι του Σουηδικού ποπ γκρουπ ABBA στον διαγωνισμό του 1974, το «Waterloo», αναδείχθηκε το καλύτερο τραγούδι του Top 50 του διαγωνισμού...

Secret Money

Tα εμβόλια, τα SOS  και το ΣτE

Tα εμβόλια, τα SOS και το ΣτE…

Kανείς δεν αμφιβάλλει ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την θωράκιση...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας...

Περιβάλλον

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην πορεία απολιγνιτοποίησης της χώρας αποτελεί η κατάθεση την Τετάρτη 5 Μαΐου της...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.