Deal News Online

Attica Group: «Φουρτούνες» ύψους49,37 εκατ. ευρώ

Λόγω κορωνοϊού

 

«Φουρτουνιασμένες θάλασσες» συνάντησε στην ρότα της η Attica Group στην διάρκεια της πολύμηνης πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της μεγάλης υγειονομικής κρίσης και την επιβολή των πρώτων περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία με στόχο την «αναχαίτιση» της, ήρθε η ώρα της αποτίμησης των ζημιών που προκάλεσε και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

 

Mε τον αριθμό των δρομολογίων μειωμένο κατά 27% από το 2019 και τις ενοποιημένες πωλήσεις της να «βυθίζονται» από τα 405,40 εκατ. ευρώ στα 290,40 εκατ. (ποσοστό -28%), η θυγατρική του πολύπαθου ομίλου της MIG είδε τα καθαρά κέρδη των20,85 εκατ. ευρώ να «γυρίζουν» σε ζημίες 49,37 εκατ. ευρώ.

 

Όπως όλοι οι κλάδοι και οι επιχειρήσεις που συσχετίζονται με τον τουρισμό, η Attica Group «πλήρωσε το μάρμαρο» στο μερίδιο το οποίο της αναλογεί και ελπίζει, τώρα, σε ένα «άνοιγμα» του φέτος (έστω στο 50% που υπολογίζεται), προκειμένου να «ρεφάρει» μέρος των περσινών απωλειών της και να καταφέρει να οδηγήσει τα καράβια σε «απάνεμα νερά»


.Iδιαίτερα σημαντική παράμετρος θεωρείται και το ότι από τις ζημίες αυτές, ποσό 24,58 εκατ. ευρώ αφορά πράξεις αντιστάθμισης μέρους του κινδύνου μεταβολής της τιμής των καυσίμων, οι οποίες διενεργήθηκαν πριν τη μεγάλη διεθνή πτώση τους!

 

H κάθετη μείωση του κύκλου εργασιών αποδίδεται άμεσα στις επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς το πρώτο δίμηνο του 2020  το μεταφορικό έργο του ομίλου παρουσίαζε σημαντική αύξηση, τάση η οποία αντιστράφηκε πλήρως με την εμφάνιση της και την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στην ελεύθερη διακίνηση επιβατών και οχημάτων.

 

H διοίκηση της Attica Group, όπως η ίδια αναφέρει, ««έγκαιρα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν και έλαβε αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα επιχειρησιακής λειτουργίας, με αποτέλεσμα να περιορίσει τα λειτουργικά έξοδα και να θωρακίσει τη ρευστότητά του ομίλου αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό και μεταξύ άλλων, τα στοχευμένα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η Πολιτεία».

 

Eν ολίγοις, προχώρησε σε μείωση και επανασχεδιασμό σημαντικού αριθμού δρομολογίων των πλοίων, με βασικό κριτήριο την αδιάλειπτη μεταφορά αγαθών, την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών και τη διαρκή σύνδεση Eλλάδας Iταλίας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Η «Συριανή γάτα» στο Netflix τον Ιούλη

Η «Συριανή γάτα» στο Netflix τον Ιούλη

Το ντοκιμαντέρ «Συριανή γάτα» που γυρίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Σύρο θα προβληθεί στις 7 Ιουλίου, διαφημίζοντας...

Αθλητικά

Χειρονομία του Cristiano Ronaldo καταβαράθρωσε την Coca-Cola

Χειρονομία του Cristiano Ronaldo καταβαράθρωσε την Coca-Cola

Η απομάκρυνση από τον Cristiano Ronaldo δύο μπουκαλιών Coca-Cola κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Euro επέφερε μια πτώση 4 δισ. δολαρίων στην...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.