Τουρισμός

Καραντίνα τέλος για τους τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα από την ερχόμενη εβδομάδα

Τους περιορισμούς καραντίνας σχεδιάζει να άρει η Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες από την την Ευρωπαϊκή Ενωση και πέντε ακόμη χώρες, οι οποίοι θα έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ για covid 19, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

 

"Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εν όψει ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαϊου", δήλωσε στο πρακτορείο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού.

 

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες, αλλά και οι ταξιδιώτες από Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Σερβία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας, καθώς και οδικώς, από δυο συνοριακούς σταθμούς.

 

Οι ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές δεν θα υπόκεινται σε καραντίνα, εάν αποδείξουν ότι έχουν λάβει δυο δόσεις εμβολίου κατά της covid 19 ή επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR που έχει διενεργηθεί 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Σημείωσε πάντως ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται στους εγχώριους περιορισμούς του lockdown.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή