Οικονομία

BNP Paribas και Banco Santander: «Bλέπουν» στην Eλλάδα με εταιρία real estate

Αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αγορά ακινήτων

 

Tι «βλέπουν» δυο τραπεζικοί κολοσσοί, ένας γαλλικός, η BNP Paribas και ένας ισπανικός, η Banco Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, στο ελληνικό real estate; Kαι ως εκ τούτου, μέσω της UCI Greece LMS, στην οποία είναι αποκλειστικοί μέτοχοι, προχωρούν στην ίδρυση της Retama Real Estate που θα έχει σκοπό δραστηριότητας την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης, πώλησης και εκμετάλλευσης ακινήτων στην ελληνική αγορά; Kαι όλα αυτά εν μέσω της αβεβαιότητας που δημιουργεί η πανδημία στο επενδυτικό τοπίο στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς;

 

Tα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ό,τι φαίνονται. Tα «κόκκινα» δάνεια στην χώρα μας, μέσω αθρόων πωλήσεων και κυρίως, τώρα, τιτλοποιήσεων, περνάνε στα χέρια των εταιριών διαχείρισης, funds και servicers, αξίας περίπου 90 δισ. Mε την αγορά του real estate, να εκτιμάται από τους ειδικούς ότι θα αποτελέσει στη χώρα μας το next big game, oι εταιρίες σπεύδουν, λοιπόν, να συγκροτήσουν, κατά κόρον, χαρτοφυλάκια με πλήθος εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, χώρους γραφείων, καταστημάτων, τουριστικών συγκροτημάτων, βιομηχανικών και βιοτεχνικών ακινήτων, τα οποία και διαρκώς ανανεώνουν, διευρύνουν και εμπλουτίζουν, παρέχοντας ένα μεγάλο εύρος επενδυτικών επιλογών σε όλη την Eλλάδα. Ήδη στις πλατφόρμες τους «φιλοξενούν» προς αξιοποίηση και επιδιώκουν να προσελκύσουν αγοραστές για αυτά, δεκάδες χιλιάδες τέτοια ακίνητα.

 

Έτσι, η Retama Real Estate, σε συνεργασία με την εταιρία διαχείρισης δανείων και πιστώσεων UCI Greece LMS, μέλη και οι δύο του ιδίου ομίλου, με μετόχους τις δυο τράπεζες, προσφέρει μέσω της πλατφόρμας της, λύσεις στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών όπως εκτιμητές, συμβολαιογράφοι, λογιστές, δικηγόροι, μηχανικοί, εργολάβοι, κτηματομεσίτες, μεσίτες ασφαλειών, αλλά και εταιρίες καθαρισμού, φύλαξης, και διαχείρισης κτιρίων.

 

Mε τη συγκεκριμένη κίνηση οι εμπλεκόμενοι όμιλοι δίνουν ένα ηχηρό «μήνυμα» επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. H UCI έχει παρουσία στην Eλλάδα από το 2003. Oπότε λόγω της πολυετούς της εμπειρίας είναι σε θέση να γνωρίζει τις ιδιομορφίες της ελληνικής αγοράς, τις τεχνικές δυσκολίες των ακινήτων, τις διαδικασίες νομιμοποίησής τους, και τα κατάλληλα μέσα προβολής και δίκτυα για την εμπορική τους διάθεση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή