Αγορές

Χαλκός: Ράλι για το «κόκκινο» μέταλλο

Μικρά κέρδη ο χρυσός

 

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη όταν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα αναφερθούν και στην πορεία του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες.

 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε 2,30 δολ. ή 0,1% και έκλεισε στα 1.780,10 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

 

Ισχυρότερα κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο του Μαΐου να κερδίζει 13 cents ή 0,5% στα 26,21 δολ. ανά ουγγιά.

 

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011

 

Ισχυρά κέρδη σημείωσε ο χαλκός, με το συμβόλαιο του Μαΐου να σημειώνει άλμα 2,4% στα 4,44 δολ. η λίβρα. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

 

Το ράλι στο κόκκινο μέταλλο έρχεται καθώς η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κερδίζει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες παρά την έξαρση των μολύνσεων του κορωνοϊού σε μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

 

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1% στα 1.245,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,8% στα 2.909,30 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή