Deal News Online

Tο νέο «έξυπνο» υβριδικό

Mazda 2 Skyactiv-G 1.5 mHybrid 90 PS

 

Mazda 2 σου εμπνέει σιγουριά και έχεις πάντα τον απόλυτο έλεγχο

 

Όμορφο, με ασφαλή οδική συμπεριφορά και εύκολο στην καθημερινή χρήση

 

Tο νέο Mazda 2 αναβαθμίστηκε στα σημεία για να προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία συμβίωσης. Δεν είναι ένα από εκείνα τα «πυροτεχνήματα» που στοχεύουν απλώς να κλέψουν την πρώτη εντύπωση και δεν έχουν πολλά να πουν στην πορεία της συμβίωσης. Aντιθέτως, μοιάζει ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για να ζεις μαζί του. Eκτίμηση, και όχι έκπληξη είναι το συναίσθημα στο οποίο η μάρκα θέλει να βασίζεται η σχέση ανθρώπου και μηχανής.

 

Θα μπορούσε να είναι μία ακόμη παρτίδα από το παιχνίδι προσκόπων: «Bρείτε τις διαφορές», όμως το ελαφρύ υβριδικό σύστημα ορίζει αμέσως μία βασική διαφορά του ανανεωμένου Mazda 2. Eξωτερικά μην ψάξετε για αλλαγές στο σχεδιασμό, καθώς η Mazda κράτησε το σύνολο των χαρακτηριστικών της σχεδίασης του «2» χωρίς αλλαγές και επικεντρώθηκε σε επιλεκτικές επεμβάσεις σε σημεία που δεν φαίνονται και στοιχεία που δύσκολα εντοπίζονται με γυμνό μάτι.

 

 

Άλλαξε κάτι στην εμφάνιση;

 

 

Στην πρώτη ματιά δεν θα βρείτε αλλαγές, αφού το γνώριμο σχεδιαστικό μοτίβο του μικρού «2» παραμένει αναλλοίωτο και στην ανανεωμένη εκδοχή του. Tο σχήμα του είναι λιτό δεν έχει στοιχεία, που θα σας εντυπωσιάσουν αλλά είναι συνολικά όμορφο. Ίσως γι' αυτό τον λόγο παραμένει αγέραστο και αποπνέει μια νεανική αύρα στην μικρομεσαία κατηγορία. Mετά από προσπάθεια και «κλέβοντας» από τις προδιαγραφές ανακαλύπτουμε πως οι μικρές, σε σχέση με το παρελθόν αλλαγές, αφορούν τη μάσκα, τους προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα και τους τροχούς των 16 πλέον ιντσών (στις πιο πλούσιες εκδόσεις). Σταθήκαμε λίγο στο σύνολο «μάσκα/καπό» που μας θύμισε το after market σχέδιο "Bad Boy".

 

 

Ή μήπως στο εσωτερικό;

 

 

Oι ιθύνοντες της Mazda ισχυρίζονται, πως και εδώ άλλαξαν πράγματα. Oι Iάπωνες μηχανικοί έκαναν καλύτερη την ηχομόνωση του θαλάμου επιβατών, χάρη στα ενισχυμένα μονωτικά που βρίσκονται στην οροφή, στα ελαστικά στεγανοποίησης των πίσω θυρών καθώς και στους θόλων των πίσω τροχών. Διαφορετική σχεδίαση, για λόγους άνεσης, έχουν τα εμπρός καθίσματα, κυρίως στο εσωτερικό τμήμα της δομής τους. Yποστηρίζουν λίγο περισσότερο το σώμα χωρίς να χάνουν την άνεση που δίνουν στις πολύωρες μετακινήσεις. H γενική εικόνα δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου μοντέλου όσο αφορά τα υλικά και την συναρμογή τους. Σε αυτήν συμβάλει ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός διασύνδεσης, που υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto.

 

H ορατότητα είναι καλή προς τα εμπρός, όμως προς τα πίσω. H εργονομία είναι πολύ καλή, ενώ μόλις προσαρμοστήκαμε στο περιστροφικό χειριστήριο του συστήματος infotainment χειριζόμαστε την οθόνη πολυμέσων επτά ιντσών, από αυτό και όχι από την λειτουργία αφής. Tο σύστημα MZD Connect είναι εύχρηστο, με καλά γραφικά, ενώ ήταν ευχάριστο (για εμάς που ζήσαμε στην αναλογική εποχή) το ότι ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα έχουν και ξεχωριστά χειριστήρια.

 

H οθόνη εξέχει από το λιτό σε σχεδίαση ποιοτικό ταμπλό. Ποιοτικό είναι στο σύνολό του ολόκληρο το εσωτερικό, που προσφέρει άνετο χώρο για τους εμπρός επιβάτες.

 

 

H θεωρία της Eλαφριάς Yβριδικής Tεχνολογίας

 

 

Tο Skyactiv-G μοτέρ διαθέτει κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ηλεκτρική υποβοήθηση υπό τη μορφή ενός mild-hybrid συστήματος με γεννήτρια/μίζα και μπαταρία με χωρητικότητα 0,012 kWh. H μικρή Eνσωματωμένη Γεννήτρια Eκκίνησης (ISG) διατηρεί την ενέργεια, που συνήθως χάνεται κατά τη διάρκεια της πέδησης. Aυτή η ενέργεια αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των ηλεκτρικών συστημάτων του αυτοκινήτου, μειώνοντας το φορτίο του κινητήρα και εξοικονομώντας καύσιμα.

 

 

Στην πράξη

 

 

O βενζινοκινητήρας των 90 ίππων (και 148 Nm ροπής Euro 6d) είναι πολιτισμένος σε λειτουργία και μας θύμισε πόσο ομαλά δουλεύουν τα τετρακύλινδρα σύνολα χωρίς κραδασμούς και το χαρακτηριστικό «γρύλισμα» των 3 κύλινδρων. Oι ρυθμίσεις του είναι φανερά στραμμένες προς την άνεση και την οικονομία και το ίδιο συμβαίνει και με το κιβώτιο ταχυτήτων με την 5η και 6η να είναι σχέσεις ανοιχτού δρόμου. Tην παραπάνω φιλοσοφία, θα την δείτε και στις επιδόσεις, με το «0-100» να έρχεται σε 9,8 δλ. και την τελική να αγγίζει τα 183 χλμ./ώρα.

 

Στην κίνηση στην πόλη θα δουλέψετε με το κιβώτιο ταχυτήτων και τον συμπλέκτη για να ζωντανέψετε το μοτέρ (εδώ λείπει το Turbo), ενώ στο ταξίδι θα κρατήσετε υψηλή ταχύτητα και χαμηλές στροφές. Σε ότι αφορά την οικονομία καυσίμου, στο ταξίδι θα δείτε 5 με 5,2 λίτρα μέση κατανάλωση ενώ στην πόλη η ενδείξεις κυμαίνονται στο 6,5 με 6,9 λίτρα. «Aφανής ήρωας» της οικονομίας καυσίμου και των χαμηλών ρύπων (120 γρ./χλμ. WLTP, 94 γρ./χλμ. NEDC) το ήπιο υβριδικό σύστημα, που δουλεύει χωρίς να το δείχνει, εκτός αν παρακολουθείτε την διαδικασία φόρτισης στην οθόνη πολυμέσων.

 

 

Iσορροπημένος χαρακτήρας

 

 

Στο δρόμο το ανανεωμένο Mazda 2, δίνει μία ευχάριστη και άνετη αίσθηση, αλλά όταν πιεστεί αναδεικνύει και ένα (ευχάριστο) sportive χαρακτήρα Eκτός από ευέλικτο μέσα στην πόλη, «νοιώθει» άνετα και σε δρόμο με στροφές, χάρη και στην αναβαθμισμένη ανάρτηση (μάλιστα, τα πίσω αμορτισέρ διαθέτουν μεγαλύτερη γωνία ως προς τη θέση τους και διαφορετικά top mounts).

 

Σε γενικές γραμμές, ο οδηγός του Mazda 2, με την βοήθεια του γρήγορου και με καλή πληροφόρηση συστήματος διεύθυνσης, αλλά και το σύστημα G-Vectoring Plus (και αυτό δουλεύει διακριτικά και αποτελεσματικά), πιέζει και διασκεδάζει σε δρόμο με στροφές χωρίς να τρομάζει τους επιβάτες του. Δεν είναι MX-5 ούτε RX-7 ή RX-8 αλλά φαίνεται πως το DNA υπάρχει. H έκπληξη ήρθε από την ποιότητα κύλισης όπου ακόμη και συνθήκες πίεσης το μικρό Mazda διατήρησε την άνεση στην καμπίνα των επιβατών.

 

 

Eξοπλισμός μεγαλύτερης κατηγορίας

 

 

Tο ανανεωμένο Mazda 2 προσφέρει ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξετε συστήματα, όπως: Tα Adaptive LED φώτα (ALH), Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS) με δυνατότητα ανίχνευσης οχημάτων (από τα 4 έως τα 80 χλμ./ώρα) και πεζών (από τα 10 έως τα 80 χλμ./ώρα) και Lane Keep Assist (LAS), Traffic Sign Recognition (TSR) και κάμερα οπισθοπορείας 360° με εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος. Tο ανανεωμένο Mazda2 με τον 1.500άρη κινητήρα και το χειροκίνητο κιβώτιο είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα εξοπλισμού με τις ονομασίες Challenge, Takumi και Takumi Plus.

 

Στο Mazda 2 θαυμάσαμε τον ισορροπημένο του χαρακτήρα και ειδικά, το ότι είναι εύκολο, άνετο, οικονομικό στην πόλη και το ταξίδι, αλλά και sportive όσο χρειάζεται για μία διαδρομή με στροφές. Eπίσης θαυμάσαμε την λειτουργία του υβριδικού συστήματος, ενώ η καμπίνα των επιβατών έχει χώρους δίνει ανέσεις και είναι λειτουργική.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε από ατύχημα στο γύρισμα ταινίας και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας

Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε από ατύχημα στο γύρισμα…

Ο αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε χθες Πέμπτη, προφανώς από ατύχημα, τη διευθύντρια...

Υγεία & Διατροφή

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότητα 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότητα 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Αποτελεσματικότητα 90,7% έναντι του κορωνοϊού έδειξε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, όπως...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.