Deal News Online

Lockdown: Χαλαρώνουν τα μέτρα στην Ευρώπη

«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρώπη με αρκετές χώρες να χαλαρώνουν τα μέτρα και τους πολίτες να παίρνουν μία ανάσα ελευθερίας.

 

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγες οι χώρες που έχουν ανοίξει καφέ και εστιατόρια, ενώ κάποιες έχουν προχωρήσει και σε πιο... τολμηρά βήματα, όπως την πραγματοποίηση συναυλιών. Πρωτοπόρο βέβαια σε αυτή τη νέα σελίδα είναι το Ισραήλ που ήδη το 80% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί.

 

Στην χώρα έχουν ανοίξει τα εστιατόρια και οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα χωρίς μάσκες. Η χώρα μάλιστα τρέχει και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, σχεδιάζοντας και συναυλίες, μερικές εκ των οποίων αφορούν Ελληνες τραγουδιστές όπως ο Νίκος Βέρτης.

 

Φυσικά και η Ελλάδα ακολουθεί στους ίδιους ρυθμούς, καθώς ήδη έχει αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων και αναμένεται την Δευτέρα του Πάσχα να ανοίξει η εστίαση.

Lockdown: Ποια μέτρα έχουν χαλαρώσει σε χώρες της Ευρώπης

 

 

Ιταλία

 

Από την Δευτέρα 46 εκατομμύρια πολίτες σε δεκαπέντε περιφέρειες της Ιταλίας έχουν πλέον πρόσβαση σε εμπορικές δραστηριότητες. Καφέ, μπαρ και εστιατόρια άνοιξαν και πελάτες κάθονται στα τραπέζια, αλλά μόνον σε εξωτερικούς χώρους. Προς το παρόν, απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ροφημάτων στο εσωτερικό των καφέ. Παράλληλα δόθηκε «πράσινο φως» σε ομαδικά αθλήματα – όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ –, αλλά μόνον υπαίθρια.

 

Πορτογαλία

 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πορτογαλία, που είναι στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, λήγει την Παρασκευή. Η χώρα παρουσιάζει μεγάλη πτώση κρουσμάτων και ετοιμάζεται να ένα άνοιγμα μετά από τρεις μήνες.

 

Ολλανδία

 

Καφέ και εστιατόρια άνοιξαν ξανά και στην Ολλανδία μετά από έξι μήνες. Σε εξωτερικούς χώρους και μόνο για τις ώρες 12 – 18:00 υποδέχονται τα καταστήματα της εστίασης ως και 50 άτομα ταυτόχρονα.

 

Ισπανία

 

Στην Βαρκελώνη έγινε συναυλία με την παρουσία 5.000 θεατών, σε ένα πείραμα ώστε να διαπιστωθεί πόσο μπορεί να μεταδοθεί ο ιός μεταξύ ανθρώπων οι οποίοι φορούσαν όλοι μάσκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη μετάδοσης του κορωνοϊού...

 

Πολωνία

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως μέσα στον Μάιο χαλαρώνουν τα μέτρα και οι μαθητές του δημοτικού επιστρέφουν στις τάξεις τους, ενώ θα υπάρξει άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

 

Γαλλία

 

Την Παρασκευή ο Μακρόν ανακοινώνει την πρώτη χαλάρωση των μέτρων. Η χαλάρωση θα είναι σταδιακή ωστόσο στην χώρα που ωστόσο παρουσιάζει βελτίωση όσον αφορά την πανδημία. Στην χώρα σκέφτονται να ξεκινήσουν και συναυλίες αλά Βαρκελώνη μέσα στον Μάιο.

 

Βέλγιο

 

Ανοίγει η εστίαση στης 8 Μαΐου σε εξωτερικούς χώρους.


Secret Money

 Tα «στοιχήματα» του Hλία Ξηρουχάκη

Tα «στοιχήματα» του Hλία Ξηρουχάκη

Σε ελληνικά χέρια πέρασε και πάλι «το τιμόνι» του Tαμείου Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (TXΣ), με τον...

Αυτοκίνητο

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επανασυνδέεται  με την αγαπημένη του Mazda

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επανασυνδέεται με την αγαπημένη…

Η Mazda και ο γνωστός σεφ Σωτήρης Κοντιζάς επιτέλους ξανασμίγουν ως φυσικό επακόλουθο της ιδιαίτερης...

Περιβάλλον

Σιβηρία: Μικροοργανισμός επανήλθε μετά από 24.000 χρόνια «κατάψυξης»

Σιβηρία: Μικροοργανισμός επανήλθε μετά από 24.000 χρόνια «κατάψυξης»

Ένας μικροσκοπικός πολυκύτταρος οργανισμός επέστρεψε στη ζωή του αφού ήταν παγωμένος για 24.000 χρόνια στη Σιβηρία, σύμφωνα με...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.