Τουρισμός

Σύρος: Κατασκευή “Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού”

Ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο που θα μπορεί να εξυπηρετήσει-λειτουργήσει και ως Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο αλλά και ως χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων έχει αναλάβει να κατασκευάσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Σύρου.

 

Σκοπός της δημιουργίας του υπό εξέταση Αθλητικού Κέντρου είναι η λύση των χρόνιων προβλημάτων που σχετίζονται με την καταλληλόλητα και τη λειτουργία των αθλητικών χώρων Σύρου αναφορικά με τα αθλήματα που προβλέπεται ο χώρος να φιλοξενήσει.

 

Ο "Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού" θα κατασκευαστεί σεέκταση 19 στρεμμάτων στη θέση Λιβάδια στο Μάννα της Σύρου, ιδιοκτησίας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου της Καθολικής Επισκοπής. Το κτίριο θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας περίπου 20 στρεμμάτων.

 

Πέραν των αθλητικών εκδηλώσεων, θα μπορεί να φιλοξενήσει και συνέδρια, εκθέσεις (τουριστικές, επιστημονικές, εμπορικές) καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι χρήσεις αυτές μπορούν να φιλοξενηθούν στον αγωνιστικό χώρο και στις αίθουσες του ισόγειου χώρου κάνοντας χρήση όποτε απαιτείται της σκηνής που προβλέπεται να δημιουργηθεί.

 

Ειδικότερα, για τη φιλοξενία συνεδρίων προβλέπεται η χρήση 3 αιθουσών στο ισόγειο που να έχουν τη δυνατότητα να ενώνονται λειτουργικά σε έναν ενιαίο χώρο, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, συνολικής χωρητικότητας 495 συνέδρων, ενώ για τη διοργάνωση μεγαλύτερων συνεδρίων θα μπορεί να χρησιμοποιείται η κεντρική σκηνή εντός του αγωνιστικού χώρου. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης χώρου υποδοχής και χρήσης δύο γραφείων για τις διοικητικές ανάγκες των διοργανωτών.

 

Τέλος, όσον αφορά τη διοργάνωση εκθέσεων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αγωνιστικός χώρος ενώ οι διοικητικές ανάγκες των διοργανωτών θα καλύπτεται με τον ίδιο τρόπο, όπως και για τα συνέδρια.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή