Deal News Online

IATA: Τα ακριβά τεστ παρεμποδίζουν την τουριστική ανάκαμψη

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) προειδοποίησε ότι το υψηλό κόστος των τεστ COVID-19 θα μπορούσε να μετατρέψει τα ταξίδια "απρόσιτα" για άτομα και οικογένειες.

 

Τα PCR test παραμένουν βασικό εργαλείο για να ξεπεραστούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του 2021. Για τις περισσότερες χώρες παραμένουν στην κορυφή της λίστας των μέτρων προστασίας, αναστέλλοντας συγχρόνως την επιβολή καραντίνας. Η IATAυποστηρίζει όμως ότι για τη διευκόλυνση της αποτελεσματικής επανεκκίνησης των διεθνών ταξιδιών, τα τεστ COVID-19 πρέπει να είναι προσιτά, καθώς και έγκαιρα, ευρέως διαθέσιμα και αποτελεσματικά.

 

Η IATA ερεύνησε το κόστος των PCR τεστ (το τεστ που απαιτείται συχνότερα από κυβερνήσεις) σε 16 χώρες έδειξε, ανακαλύπτοντας μεγάλες διαφορές ανά αγορά και εντός των αγορών. Από τις αγορές που ερευνήθηκαν, μόνο η Γαλλία συμμορφώθηκε με τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να αναλάβει το κράτος το κόστος των τεστ για τους ταξιδιώτες. Από τις υπόλοιπες 15 χώρες το μέσο ελάχιστο ατομικό κόστος για το τεστ ήταν 90 δολάρια (75 ευρώ) και το μέσο μέγιστο κόστος αντίστοιχα ήταν 208 δολάρια (173 ευρώ).

 

Μάλιστα,βασικές τουριστικές αγορές της χώρας μας, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βρετανία, στις οποίες μάλιστα στοιχηματίζουμε για το εφετινό καλοκαίρι, διατηρούν υψηλό μέσο κόστος PCR testing. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ και η Γερμανία κινούνται μεταξύ 80 και 250 δολαρίων, ενώ η Βρετανία παρουσιάζει ένα εύρος από 90 ως και πάνω από 400 δολάρια.

 

Βάσει των υπολογισμών που έκαναν οι ειδικοί της IATA, λαμβάνοντας υπόψη μια μέση χαμηλή τιμή της τάξεως των 90 δολαρίων για το τεστ, όταν το μέσο εισιτήριο το 2019 κόστιζε 200 δολάρια, τώρα το κόστος του θα φτάσει στα 380 δολάρια. Την ίδια στιγμή, ενώ το μέσο ταξίδι (με επιστροφή) για μια τετραμελή οικογένεια κόστιζε 1.600 δολάρια το 2019, σήμερα με τις απαιτήσεις για τεστ θα εκτιναχθεί στα 3.040, καθιστώντας το ουσιαστικά απαγορευτικό.

 

Σύμφωνα με τον Willie Walsh, γενικό διευθυντή της Ένωσης, που παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας, «ο αντίκτυπος θα είναι μεγαλύτερος για τα ταξίδια μικρών αποστάσεων (έως 1.100 χλμ.). Με μέσο ναύλο 105 δολάρια, τελικά τα PCR τεστ θα κοστίζουν περισσότερο από την ίδια την πτήση. Δεν είναι αυτό που θέλετε να προτείνετε στους ταξιδιώτες, καθώς βγαίνουμε από αυτήν την κρίση. Είναι κρίσιμο να γίνει καλύτερη διαχείριση του κόστους των τεστ, εάν οι κυβερνήσεις θέλουν να σώσουν θέσεις εργασίας στον τουρισμό και στις μεταφορές» είπε, καλώντας τις κυβερνήσεις να αποφύγουν να περιορίσουν τις ταξιδιωτικές ελευθερίες στους πιο εύπορους.


Secret Money

 INTRAKAT: Tι θα «ψάξει»  στην πίτα των 43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρία νέα κρούσματα στην ελληνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρία νέα κρούσματα στην ελληνική ομάδα…

Τρία νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, όπως ανακοίνωσε η...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Τουρισμός

Κοινωνικός Τουρισμός: 47.000 επιταγές ενεργοποιήθηκαν μεταξύ 16-31 Ιουλίου

Κοινωνικός Τουρισμός: 47.000 επιταγές ενεργοποιήθηκαν μεταξύ 16-31 Ιουλίου

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ενεργοποιήθηκαν συνολικά 47.000 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 του...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.