Deal News Online

Διαδικτυακό σεμινάριο ο «Αγροτουρισμός στην Κρήτη»

Διαδικτυακή ημερίδα διοργανώνουν η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης (ΠΟΕ) και η Αγροξενία, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Προξενείου του Αμβούργου, με σκοπό την ανάδειξη του αγροτουρισμού στην Κρήτη και της γνωστής σε όλη την υφήλιο κρητικής διατροφής.

 

Η διαδικτυακή ημερίδα που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου, θα πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της φετινής τουριστικής χρονιάς στην Ελλάδα, την Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 17:00 για την Κεντρική Ευρώπη-18:00 ώρα Ελλάδας. Οι ανά τον κόσμο θεατές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω youtube στη σελίδα http://bit.ly/3s55paJ , τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα εξυπηρετήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τόσο τη δυναμική παρουσίαση του προορισμού όσο και την επιτυχή διεξαγωγή επιχειρηματικών και εταιρικών Β2Β συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) και τοπικών επαγγελματιών (suppliers).

 

Με 11 εξέχοντες ομιλητές και μαγευτικά βίντεο από την Κρήτη και τα αγροτουριστικά καταλύματα, οι διοργανωτές υπόσχονται να φωτίσουν αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού και την κρητική διατροφή και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των ακροατών – θεατών. Με την πρωτοποριακή εκδήλωση, ξεκινά, όπως πρεσβεύει η Αγροξενία, μια νέα σελίδα ανάπτυξης και προβολής του κρητικού- ελληνικού αγροτουρισμού που δύναται να συμβάλλει καίρια στη δημιουργία της επιζητούμενης νέας ισορροπίας αστικού-αγροτικού χώρου, συντελώντας στην άρση της απομόνωσης της υπαίθρου και στην αξιοποίηση του ενδογενούς της δυναμικού, ενισχύοντας την πολυαπασχόληση και τη διαφοροποίηση των πηγών εισοδήματος. Ο αγροτουρισμός στηρίζει την ανανέωση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, με έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων στα οποία η χώρα μας μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστική, σύμφωνα με την Αγροξενία.

 

«Ο Αγροτουρισμός γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια και προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο, ιδιαίτερα οικογένειες που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το όμορφο νησί μας αν μη τι άλλο είναι ο ιδανικός προορισμός για αγροτουρισμό. Είτε με τη συγκομιδής σταφυλιών είτε με το μάζωμα της ελιάς, κοντά στη θάλασσα ή στα βουνά, η Κρήτη είναι ελκυστική όλο το χρόνο και προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες κοντά στη φύση με πολύ ήλιο και φιλοξενία», επισημαίνει χαρακτηριστικά η πάντα ευρηματική για την προβολή του τόπου της, πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κυρία Ευτυχία Όλοφσον- Σαβιολάκη. Και με νόημα προσθέτει «χαίρομαι ιδιαίτερα για τη διοργάνωση της ημερίδας που στοχεύει στην προβολή των δυνατοτήτων αγροτουρισμού. Η ένταξη της ημερίδας αυτής στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα του Κρατιδίου του Αμβούργου είναι μια μεγάλη ευκαιρία».

 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο την ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ για τη συνδιοργάνωση, όσο το Ελληνικό Προξενείο του Αμβούργου, τη Γενική Γραμματεία του ΕΟΤ και την Περιφέρεια της Κρήτης για την παραχώρηση της Αιγίδας και την άψογη συνεργασία. Να ευχαριστήσω θερμά το Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και όλους τους διακεκριμένους ομιλητές που δέχθηκαν να συμμετέχουν», δήλωσε η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κυρία Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη.

 

«Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τόσο την κυρία Όλοφσον- Σαβιολάκη, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ για τη συνεχή στοχοπροσήλωσή τους στην προβολή του τόπου μας σε όλη την υφήλιο και για τον αξιοθαύμαστο ζήλο τους να παρακινήσει τους ανά τη γη Κρητικούς να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τον αφειδώλευτο πλούτο της κρητικής γης, τη γνωστή κρητική διατροφή, να γευτούν τοπικά αυθεντικά προϊόντα, να έχουν με άλλα λόγια μια γνήσια εμπειρία του ελληνικού αγροτουρισμού στην Κρήτη. Από τη μεριά μου, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αγροξενία, θα καταβάλλουμε τα μέγιστα δυνατά ώστε η εμπειρία σας από την επίσκεψη στον αγροτουρισμό της Κρήτης να είναι πλούσια σε μοναδικές γεύσεις, εξαίσια αρώματα και αταλάντευτη μοναδική ελληνική-κρητική φιλοξενία», ανέφερε σπό την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγροξενία κ. Νίκος Φραντζεσκάκης.


Αθλητικά

Τόκιο 2020: Ναι στην πώληση αλκοόλ είπαν οι διοργανωτές

Τόκιο 2020: Ναι στην πώληση αλκοόλ είπαν οι…

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων θα επιτρέψουν την πώληση αλκοόλ στους θεατές, σύμφωνα με την ιαπωνική...

Τουρισμός

International Olympic Academy Golf Course στο Costa Navarino

International Olympic Academy Golf Course στο Costa Navarino

H Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Costa Navarino, παρουσίασαν σε μια...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.