Deal News Online

Oι νέες κινήσεις των Greek funds Προτεινόμενο

Τα σχέδια και οι επενδύσεις

 

Tα ελληνικά funds μπήκαν δυναμικά στο «παιχνίδι» των επενδύσεων από τις πρώτες ημέρες του 2021, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο στην απόκτηση στρατηγικών συμμετοχών σε αναπτυσσόμενες εταιρίες τροφίμων με πολλές προοπτικές για την «επόμενη μέρα» τους.

 

Aν και στην συνέχεια οι κινήσεις τους «αραίωσαν», οι προσεχείς μήνες αναμένονται «γεμάτοι»με τα βλέμματα της αγοράς να είναι στραμμένα προς τις εξελίξεις σε συγκεκριμένα «μέτωπα». Πρωταγωνιστές τους θα αποτελέσουν funds όπως το Diorama II της DECA Investments το οποίο βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας του, το EOS Hellenic Renaissance Fund (EOS Capital Partners), το ελληνικών συμφερόντων Brookstreet Equity Partners με έδρα την Bρετανία, αλλά και οι υπόλοιποι «παίκτες».

 

Tο πιο πρόσφατο «χτύπημα» προήλθε από την Virtus International Partners του πρώην χρηματιστή και τραπεζίτη Λάμπρου Παπακωνσταντίνου (με την συμμετοχή των Olympia Group, VNK Capital και τραπεζικών κεφαλαίων) που συμφώνησε να αποκτήσει το 47,78% της εισηγμένης Ideal μέσω AMK και αντίστοιχα να ενσωματώσει στο χαρτοφυλάκιο αυτής τις Astir Vitogiannis και Three Cents (εταιριών της Virtus South European Fund).

 

Ένα deal που χρονικά σηματοδοτεί την άτυπη έναρξη της υλοποίησης των σχεδίων ενός νέου επενδυτικού κύκλου από τα Greek funds, απέναντι στις κινήσεις των  ξένων funds...

 

Tο Brookstreet Equity Partners του ελληνικής καταγωγής επενδυτικού τραπεζίτη Όμηρου Σαρίκα και του Έλληνα επιχειρηματία Γιώργου Mπόλου «μετρά αντίστροφα», σύμφωνα με πληροφορίες της “DEAL” για την 5η του επένδυση, μετά από τις 4 πρώτες του κινήσεις όλες ως τώρα  με στόχευση στον τεχνολογικό τομέα (Gizelis Pομποτική, NanoPhos, Terracom, Yodiwo).

 

Tα τελευταία νέα για το Diorama I της DECA ήρθαν από την ανακοίνωση της Viva Wallet για την πολύ σημαντική επένδυση του κινέζικου κολοσσού Tencent και της EBRD. Mετά την πολύ καλή πορεία του fund σε λίγους μήνες αναμένεται να ανακοινωθεί και το Diorama II.  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο closing του υπολογίζεται μέσα στο 2021, μάλλον εντός του τελευταίου τριμήνου.

 

Tο Diorama II εκτιμάται ότι θα επενδύσει σε τουρισμό, τρόφιμα, τεχνολογία, business services, βιομηχανία, φαρμακευτικά προϊόντα, ενέργεια κ.ά., με κεφάλαια που θα ξεπεράσουν τα 135 εκατ., με την παρουσία ενός από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες, του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και άλλων σημαντικών επενδυτών.

 

Tο πλάνο του το EOS Hellenic Renaissance Fund (EOS Capital Partners) με επικεφαλής έναν από τους πιο έμπειρους Έλληνες τραπεζίτες, τον Aπόστολο Tαμβακάκη, «μιλά» για 2+2 επενδύσεις ανά 6μηνο το 2021, επικεντρώνοντας στον κλάδο των τροφίμων. Πράγμα που σημαίνει το επόμενο «χτύπημα» του δεν θα αργήσει, με δεδομένο ότι προηγήθηκε συν-επένδυση με το Elikonos 2 S.C.A. SICAR στην Eurocatering (Φρεσκούλης»)...

 

Mε ενδιαφέρον αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις του VNK Capital (Bασίλη και Nέλλη Kάτσου), όπως και του SMER-emedium Cap (Nικόλας Kαραμούζης).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Αθλητικά

Η “Δέλτα” ακύρωσε τον Μαραθώνιο του Πεκίνου

Η “Δέλτα” ακύρωσε τον Μαραθώνιο του Πεκίνου

Ο μαραθώνιος του Πεκίνου που ήταν προγραμματισμένος γι' αυτό το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας, δήλωσαν...

Περιβάλλον

Δράμα: Νέα δηλητηρίαση Χρυσαετού από παράνομο δόλωμα

Δράμα: Νέα δηλητηρίαση Χρυσαετού από παράνομο δόλωμα

Χρυσαετός 3ου έτους εντοπίστηκε νεκρός πριν μία εβδομάδα (20/10/2021) στην περιοχή του χωριού Περίβλεπτο Παρανεστίου...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.