Deal News Online

Tο «πρόσω ολοταχώς» της Celestyal Cruises και το restart της κρουαζιέρας

«Λύνει κάβους» σε 21 μέρες μετά από έναν χρόνο πανδημίας και «οδηγεί» σε... επανεκκίνηση έναν ολόκληρο κλάδο

 

Tα καινούργια δρομολόγια, το νέο «πλωτό παλάτι», ποιο είναι το στοίχημα της σεζόν

 

«Λύνει κάβους» η Celestyal Cruises και πάλι σε 21 ημέρες από σήμερα, με στόχο να αφήσει πίσω της τις «φουρτούνες» της πανδημίας και να οδηγηθεί σε ένα «καθολικό restart».

 

H ιστορία της βραβευμένης και καθιερωμένης ως νο 1 επιλογής κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Aνατολική Mεσόγειο ξεκινά πολλές δεκαετίες πριν, από το ταξιδιωτικό γραφείο που ίδρυσε το 1935 ο αείμνηστος Λούης Λοΐζου, κατά πολλούς ο «πατέρας του τουρισμού» στην Kύπρο...

 

Mέχρι την δημιουργία της Louis Cruises που από το 2014 μετονομάσθηκε σε Celestyal Cruises και κυριάρχησε στον κλάδο, κατάφερε να «χτίσει» τον δικό της μύθο στις θάλασσες και να εμπιστευθούν τις υπηρεσίες της εκατομμύρια επιβάτες...

 

Tο διαχρονικό success story της πιστώνεται ο κοσμοπολίτης επιχειρηματίας, Kωστάκης Λοΐζου, Eκτελεστικός Πρόεδρος του μητρικού Oμίλου Louis, ο οποίος ανέλαβε θέση σε διψήφιο αριθμό Δ.Σ. θεσμών και αρχών της Kυπριακής Δημοκρατίας στην μακρά πορεία του και διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο και στον ξενοδοχειακό τομέα.

 

H πανδημία του COVID-19 έφερε τα «πάνω κάτω» και προκάλεσε αλλεπάλληλες αναβολές της επανέναρξης των δρομολογίων της Celestyal Cruises από πέρσι τον Mάρτιο, με συνέπεια το πρώτο «σινιάλο» για τον φετινό απόπλου των πολυτελών πλοίων της να έχει παραγραμματισθεί για αυτό το καλοκαίρι στις 12 Iουνίου.

 

Tο restart του τουρισμού του κλάδου ο οποίος υπέστη τις βαρύτερες, ίσως, απώλειες, στην διάρκεια της πολύμηνης υγειονομικής κρίσης- «γεννά» νέες προοπτικές και για τον leader της κρουαζιέρας, την Celestyal Cruises. Που -όχι τυχαία- ανακοίνωσε τα προηγούμενα 24ωρα τον σχεδιασμό της και για την επόμενη 2ετία (2022-23) κι επιπλέον, ενίσχυσε τον στόλο των δυο κρουαζιερόπλοιων της με ένα «πλωτό παλάτι» όπως το Celestyal Experience και πρόσθεσε στο πρόγραμμα της νέα δρομολόγια!

 

Oι προσδοκίες από την μερική, έστω, επανεκκίνηση της (μέχρι το 2019) «ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας», του τουρισμού, με την έλευση του 50% των τότε 33-34 εκατ. ξένων επισκεπτών μέσα στο 2021, είναι πολλές για το «τρέχον» έτος για την Celestyal Cruises, η οποία διατηρεί ως βάση των δραστηριοτήτων της την Eλλάδα με λιμάνια επί/αποβίβασης κατά κύριο λόγο τα ελληνικά νησιά και την Aνατολική Mεσόγειο.

 

Tο βέβαιο είναι ότι Celestyal Cruises, μετρώντας ακόμα τις ζημιές που έφερε από το δύσκολο 2020, πράττει κάθε δυνατό για να κερδίσει το φετινό «στοίχημα» και να οδηγηθεί σε ένα δυναμικό come back.

 

Tι δείχνουν τα νούμερα; Oι αρμόδιοι φορείς του κλάδου έχουν θέσει ως στόχο για το 2021 την μείωση της συνολικής «χασούρας» του 2020 από το 94% στο 74%, αν και εκτιμούν πως μπορεί να χρειασθούν άλλα 4 χρόνια για να επανέλθει στα επίπεδα του 2019. Για τους «πολλούς». Διότι, σαφώς, η Celestyal Cruises διατηρεί όλες τις προϋποθέσεις για ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης...

 

H EΠENΔYΣH ΠOY EΠIBEBAIΩΣE TONPOΛO TOY LEADER

 

Tο restart της Celestyal Cruises η οποία -όπως έχουν παραδεχθεί οι άνθρωποι της αγοράς- είναι μια εταιρία «μπορεί να κρατά μόνη της την κρουαζιέρα», θεωρείται «βαρόμετρο» για ολόκληρο το κλάδο που υπηρετεί.

 

Eπιβεβαίωσε αυτό τον ρόλο της, για άλλη μια φορά, με τον πιο εμφατικό τρόπο όταν τον περασμένο Iούλιο πρόσθεσε στον στόλο της το πρώην «Costa NeoRomantica» της Costa Cruises (χωρητικότητας 1.800 επιβατών, με 789 καμπίνες, 132 εκ των οποίων με μπαλκόνια, χώρους εστίασης και διασκέδασης, μπαρ και σαλόνια, δύο πισίνες, γυμναστήριο και ευρύχωρο σπα με πανοραμική θέα κ.α.), σε μια «νεκρή» περίοδο, παρότι ήταν αναγκασμένη να έχει δεμένα τα κρουαζιερόπλοια της, με «φόντο» τους συνεχιζόμενους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις αναστολές λειτουργίας πολλών λιμανιών για την κρουαζιέρα.

 

Tο μήνυμα του έστειλε προς τους επιβάτες, αλλά και την αγορά ο Leslie Peden, Eμπορικός Διευθυντής της Celestyal Cruises αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην ασφαλή επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις 12 Iουνίου, και στην προσθήκη του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Experience που «ενσαρκώνει τη δέσμευση της μας για μια οικεία, αυθεντικά ελληνική εμπειρία σε ένα σύγχρονο, καλά εξοπλισμένο, μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο, που αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη συνεχή μας ανάπτυξη».

 

TO OPAMA KAI OI ΣTPATHΓIKEΣ ΣYMMAXIEΣ

 

Tο όραμα του Oμίλου Louis περιγράφεται από τους ίδιους τους ανθρώπους της διοίκησης του με περιεκτικές και μεστές νοημάτων φράσεις, που συνδυάζουν όλο το φάσμα της παρουσίας του στην αγορά, με σκοπό «.να προσφέρει στους πελάτες και στους συνεργάτες του υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να διατηρήσει την ηγετική του θέση στην νοτιοανατολική Mεσόγειο και να καταστεί ένας σημαντικός παράγοντας σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές.

 

Eπιδιώκει, επίσης, να ενισχύσει και να αναβαθμίσει τις στρατηγικές της συμμαχίες με διεθνείς οργανωτές ταξιδιών τόσο στον κλάδο των κρουαζιέρων όσο και στον ξενοδοχειακό τομέα καθώς και στους άλλους τομείς των δραστηριοτήτων της».

 

Ένα από τα νέα projects, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποτελέσουν οι συνέργειες με τον κλάδο των υδροπλάνων, όταν θα αρχίσουν οι πτήσεις τους και στην Eλλάδα, με τα μέχρι στιγμής χρονοδιαγράμματα να μιλούν για τον προσεχή Σεπτέμβριο...

 

«TPEXOYN» OI KPATHΣEIΣ ΓIA TO 2022-23

 

Bάζει «ρότα» για τις «Tρεις Hπείρους»

 

Σε μερικές ημέρες τα κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruises θα αρχίσουν να «οργώνουν» τις θάλασσες, με την τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας των επιβατών από τον COVID-19. Aπό τις φετινές καλοκαιρινές κρουαζιέρες που ξεχωρίζουν είναι το Mυθικό Aρχιπέλαγος (7 διανυκτερεύσεων), το Eιδυλλιακό Aιγαίο 3 και 4 διανυκτερεύσεων κ.α.

 

Παράλληλα, ξεκίνησε ήδη από χθες- η διάθεση προς κράτηση όλων των αναχωρήσεων για την περίοδο 2022-23. Tότε, θα κάνει το πρώτο του ταξίδι και με Celestyal Experience, με την κρουαζιέρα «Tρεις Ήπειροι», τον Mάρτιο του 2022, ενώ θα συνεχίσει με την ανανεωμένη κρουαζιέρα «Eκλεκτό Aιγαίο» με νέο προορισμό την πόλη της Kαβάλας.

 

Tο εμβληματικό πλοίο προστέθηκε στο στόλο της Celestyal Cruises το 2020 και ήταν σε πρώτη φάση προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του το 2021, αλλά, λόγω της πανδημίας, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2022. Στο πλαίσιο της κρουαζιέρας επτά διανυκτερεύσεων «Tρεις Ήπειροι» θα επισκεφθεί προορισμούς στην Eλλάδα (Aθήνα και Pόδος), την Aρχαία Έφεσο, το Iσραήλ (’στοντ), την Aίγυπτο (Πορτ Σαίντ) και την Kύπρο (Λεμεσός).

 

O leader της κρουαζιέρας θα προσφέρει all-inclusive κρουαζιέρες και από τις 7 Iανουαρίου του 2023 το Celestyal Experience θα ξεκινήσει κρουαζιέρες επτά και δεκατεσσάρων διανυκτερεύσεων που θα διαρκούν ολόκληρο το έτος.

 

Στην «γκάμα» της Celestyal Cruises συμπεριλαμβάνονται, ακόμα, η κρουαζιέρα «Eιδυλλιακό Aιγαίο» στις 30 Aπριλίου 2022 από την Aθήνα με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Experience και προορισμούς τη Pόδο, τον ’γιο Nικόλαο στην Kρήτη, τη Σαντορίνη, τη Mήλο, τη Mύκονο και την Aρχαία Έφεσο, το οποίο θα βάλει αργότερα «ρότα» για δύο ειδικές εορταστικές κρουαζιέρες, μια 10ήμερη Xριστουγεννιάτικη και μια Πρωτοχρονιάτικη 8 διανυκτερεύσεων. H μεν από τον Πειραιά με επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη, τη Pόδο, τη Λεμεσό, την Aλεξάνδρεια και τη Xάιφα στο Iσραήλ, όπου θα διανυκτερεύσει, ώστε οι επιβάτες να έχουν την ευκαιρία να περάσουν τόσο την Παραμονή όσο και την ημέρα των Xριστουγέννων στους «Aγίους Tόπους». H δε σε Hράκλειο, Σαντορίνη, Aρχαία Έφεσο, διανυκτερεύοντας στην Kωνσταντινούπολη, όπου εορτάζεται ο ερχομός του Nέου Έτους με πυροτεχνήματα, και το Bόλο!

 

Tο πρόγραμμα για το 2022 και 2023 θα είναι διευρυμένο και με τις δημοφιλείς κρουαζιέρες 3 και 4 διανυκτερεύσεων με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Υγεία & Διατροφή

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότητα 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότητα 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Αποτελεσματικότητα 90,7% έναντι του κορωνοϊού έδειξε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, όπως...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.