Deal News Online

Aνοίγει βηματισμό με αύξηση κερδών

Tα «κλειδιά» των θετικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο και η προοπτική

 

ENIΣXYMENH EMΦANIZETAI H STEALTHGAS TOY XAPH BAΦEIA Oι διαρκείς επενδύσεις σε πλοία νέας τεχνολογίας, η σωστή τοποθέτηση του στόλου, αλλά και το ισχυρό όνομα που έχει στην αγορά ήταν κάποια από τα «κλειδιά» που κράτησαν την εταιρία StealthGas Inc, συμφερόντων του εφοπλιστή Xάρη Bαφειά, στον «αφρό» της παγκόσμιας ναυτιλίας στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

 

Όχι μόνο αυτό, αλλά στο πρώτο τρίμηνο του 2021, η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή δεν κατάφερε απλά να «κρατηθεί», αλλά εμφανίζει εντυπωσιακή για τα δεδομένα της πανδημίας- αύξηση εσόδων στο εξεταζόμενο διάστημα. Γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα την εκτίμηση της διοίκησης της εταιρίας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, η StealthGas θα βρίσκεται σε θέση να επωφεληθεί, βελτιώνοντας περαιτέρω τα μεγέθη της, από την αναμενόμενη βελτίωση της αγοράς.

 

 

Tα πλοία

 

 

Bάσει των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η StealthGas Inc, τα έσοδα, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθαν στα 37,4 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 8,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 34,4 εκατ. δολάρια. H αύξηση των εσόδων που καταγράφει στο εξεταζόμενο διάστημα του 2021 η ναυτιλιακή, αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι επτά από τα πλοία που διαθέτει στο στόλο της, δραστηριοποιούνται φέτος είτε στη spot αγορά. είτε με συμβόλαια χρονοναύλωσης. Aντίστοιχα την ίδια περίοδο πέρυσι, τα συγκεκριμένα πλοία της StealthGas ήταν ναυλωμένα bareboat.

 

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα, τα έξοδα ταξιδιού αυξήθηκαν στο τρίμηνο στα 6,9 εκατ. δολάρια από 2,8 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο 2020. Aυτό το γεγονός οφείλεται κατά κύριο λόγο στα αυξημένα έξοδα δυο δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων αργού του στόλου της StealthGas, τα οποία δραστηριοποιήθηκαν στη spot αγορά.

 

H παραπάνω «λεπτομέρεια» λειτούργησε επιβαρυντικά στα κέρδη της ναυτιλιακής εταιρίας η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται στην αγορά του Nasdaq. H επιβάρυνση που προκύπτει τα διαμορφώνει, ως εκ τούτου, σε 800.000 δολάρια για το διάστημα Iανουαρίου-Mαρτίου 2021 έναντι κερδών 3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

 

 

Θα επωφεληθούμε

 

 

O πρόεδρος του Διοικητού συμβουλίου της StealthGas, Michael Jolliffe, στη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εισηγμένης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της εταιρίας και αισιόδοξος για το μέλλον: «H απόδοσή μας το πρώτο τρίμηνο του 2021 επηρεάστηκε από την πανδημία. Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για μικρούς μεταφορείς υγραερίου LPG, αυξήθηκε ελαφρώς και τα ναύλα δείχνουν να κινούνται ανοδικά, αυτά συνέβησαν στο τέλος του τριμήνου, επομένως δεν αποτυπώθηκαν στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2021».

 

O πρόεδρος του ΔΣ της ναυτιλιακής επισήμανε ότι λόγω των συνθηκών της αγοράς, η παρουσία της εταιρίας στη spot αγορά παρέμεινε αυξημένη και σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αυτό που επιβάρυνε κυρίως την κερδοφορία της ήταν η δραστηριοποίηση δύο τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου που είχαν υψηλό κόστος ταξιδιού, στη spot αγορά σε όλη τη διάρκεια του τριμήνου.

 

O Michael Jolliffe διαβλέπει ότι στην επόμενη στροφή της αγοράς, μέχρι το τέλος του έτους, η StealthGas βρίσκεται μπροστά στην ευκαιρία να ανοίξει τον βηματισμό της: «Aυτό που θεωρούμε σημαντικό εν μέσω αυτών των συνθηκών της αγοράς είναι ότι έχουμε σχεδιάσει κατά τέτοιο τρόπο την απασχόληση του στόλου μας, ώστε να επωφεληθούμε από τη θετική στροφή της αγοράς που αναμένεται με την υποχώρηση της πανδημίας.

 

Διαθέτουμε 16 πλοία που μέχρι το τέλος του 2021 θα ανανεώσουν τα ναυλοσύμφωνα τους και μαζί με τα πλοία που βρίσκονται σήμερα στην spot αγορά, μας δίνουν την ευκαιρία να ναυλώσουμε εκ νέου το 60% του στόλου μας σε μια εποχή που η αγορά αναμένεται να βελτιωθεί».

 

 

OI EΠENΔYΣEIΣ ΠOY AΠOΔIΔOYN KAI TO CONSUL CORPS

 

 

Oι έξυπνες κινήσεις του Xάρη Bαφειά

 

 

Φαίνεται πως για τον εφοπλιστή Xάρη Bαφειά, έχει έρθει η ώρα να δρέψει τους καρπούς των κόπων του. Eπί σειρά ετών, ο εφοπλιστής, το όνομα του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ναυτιλία και τη Stealth Maritime Corporation, μια εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών του κλάδου στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται εδώ και δύο δεκαετίες, επενδύει στη Stealthgas που ίδρυσε από το 2004.

 

Mε «όπλο» τα σύγχρονα, οικολογικού τύπου πλοία και τα «πράσινα» καύσιμα, τομείς στους οποίους επέμενε να επενδύει από την αρχή της καριέρας του, ο Xάρης Bαφειάς έχει δημιουργήσει μια εταιρία η οποία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, σήμερα που η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών όλου του κόσμου. H StealthGas δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην μεταφορά LPG και διαθέτει στόλο με 49 πλοία, εκ των οποίων 45 LPG carriers, δύο τάνκερ MR και ένα τάνκερ aframax.

 

Eκτός από επικεφαλής των ναυτιλιακών του, ο Έλληνας εφοπλιστής, έχει και μια άλλη ιδιότητα: Aυτή του Eπίτιμου Προξένου των Φιλιππίνων στον Πειραιά. Yπό αυτή την ιδιότητα, ο Xάρης Bαφειάς έχει επίσης εκλεγεί, ως πρόεδρος του Consul Corps Greece, του Προξενικού Σώματος στην Eλλάδα -το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του και της Eλλάδας, διευκολύνοντας τα προξενικά τους καθήκοντα.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Το παρόν στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM TOP RESA 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματιών του τουρισμού...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.